MR-voorzitter Bouchez wil dan toch formatiegesprekken vanaf juni

MR-voorzitter Bouchez wil dan toch formatiegesprekken vanaf juni

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez is toch bereid om regeringsonderhandelingen te starten in juni, tenminste als de coronacrisis dan onder controle is. Dat heeft hij donderdagmorgen gezegd op Bel-RTL. Eerder had Bouchez gezegd dat hij geen formatiegesprekken wou voor september.

De regering van Sophie Wilmès (MR), bestaande uit MR, CD&V en Open VLD, beschikt zelf niet over een meerderheid in de Kamer. Om de coronacrisis te bestrijden, kreeg die minderheidsregering wel het vertrouwen van een ruime coalitie. Tien partijen gaven de regering volmachten voor drie maanden. Die lopen dus in juni af, al kunnen ze nog eens met drie maanden verlengd worden.

MR-voorzitter Bouchez zei een tiental dagen geleden nog dat hij tot september geen nieuwe regeringsonderhandelingen wil. De aandacht moet gaan naar het bestrijden van de coronacrisis, was zijn argument. Intussen hebben verschillende partijen laten weten dat ze de volmachten in juni niet willen verlengen. Bouchez houdt de deur nu ook niet langer dicht. “We kunnen in juni onderhandelingen beginnen als de gezondheidssituatie gestabiliseerd is”, klonk het donderdag.

bezootje

Related Posts

Translate »