Moordenaar Pim Fortuyn heeft volledige straf ondergaan

Moordenaar Pim Fortuyn heeft volledige straf ondergaan

Volkert van der G, de moordenaar van de Nederlandse rechtspopulistische politicus Pim Fortuyn, heeft zijn volledige straf ondergaan. Nu donderdag eindigt immers de proeftijd die verbonden was aan zijn voorwaardelijke invrijheidsstelling. Op dat moment gelden voor hem geen voorwaarden meer, meldt het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) in een persbericht.

Het gerechtshof in Amsterdam veroordeelde Van der G. in 2003 tot 18 jaar cel voor de moord op Fortuyn. Sinds 2 mei 2014 is hij voorwaardelijk in vrijheid gesteld. De belangrijkste bijzondere voorwaarden waren een meldplicht, een verbod om zich in de media over de zaak uit te spreken en een contactverbod met de nabestaanden en de chauffeur van Fortuyn.

“Gezien de opgelegde straf bedraagt de proeftijd van de voorwaardelijke invrijheidstelling zes jaren, wat betekent dat de proeftijd op 30 april 2020 eindigt”, aldus het OM. “Daarmee heeft betrokkene de opgelegde straf volledig ondergaan en staat hij niet langer onder toezicht van het Openbaar Ministerie of de reclassering; er gelden voor hem geen voorwaarden meer.”

bezootje

Related Posts

Translate »