Moderna: “Ons coronavaccin beschermt minstens één jaar” – Newsmonkey

Moderna: “Ons coronavaccin beschermt minstens één jaar” – Newsmonkey

Moderna gaat ervan uit dat zijn coronavaccin minstens één jaar lang bescherming biedt tegen het coronavirus. Dat heeft een topman van het bedrijf zelf gezegd aan investeerders.

Bijna een week geleden keerden het Europese geneesmiddelenagentschap (EMA) en de Europese Commissie het coronavaccin van Moderna goed. Het is daarmee – na Pfizer/BioNTech – het tweede vaccin dat zo’n goedkeuring krijgt in de Europese Unie.

Minstens één jaar

Dat het coronavaccin van Moderna – net als dat van Pfizer – een goede bescherming biedt tegen het virus bleek uit alle testen. Minder duidelijk is voorlopig hoe lang die bescherming blijft duren. Nochtans is dat niet onbelangrijk. Zo is het belangrijk om iedereen ingeënt te krijgen voor de eersten niet meer beschermt zien. Alleen zo kan de verspreiding van het virus tegengehouden worden en de pandemie gestopt worden.

Tal Zaks, chief medical officer van Moderna, heeft zich op de jaarlijkse gezondheidszorgconferentie van JP Morgan uitgesproken over de werkingsduur van hun vaccin. “Onze verwachting is dat de vaccinatie minstens één jaar bescherming biedt”, zei hij.

Derde dosis

Daarna zal het eventueel mogelijk zijn om die bescherming te verlengen met een nieuw spuitje, een soort boost. Voorlopig zijn er twee injecties nodig van het vaccin om goed beschermt te zijn, mogelijk is er in de toekomst nog een derde nodig.

Om daarover zekerheid te krijgen, zal het bedrijf mensen testen. “We zullen mensen een boost moeten geven om te zien hoe goed de boost werk. We denken dat er een mogelijkheid is om een ​​boost te geven, vooral bij degenen met een hoog risico, als dat nodig zou zijn”, zei Zaks.

Modernavaccin in België

Maandag 11 januari zijn de eerste dosissen van het vaccin van Moderna al geleverd in België. Om hoeveel dosissen het precies gaat, is niet geweten. Ook is nog niet officieel bekend wanneer exact de eerste Belgen zullen ingeënt worden met dit vaccin. Mogelijk kan dat al vanaf volgende week.

bezootje

Related Posts

Geef een reactie

Translate »