Minister Annelies Verlinden (CD&V): “Nog geen versoepelingen voor Kerstmis”

Minister Annelies Verlinden (CD&V): “Nog geen versoepelingen voor Kerstmis”

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) moeten we voor Kerstmis nog geen versoepelingen verwachten. Dat heeft ze gezegd in De zevende dag. “Je moet je gedragen alsof je zelf een verspreider van het virus zou kunnen zijn.”

“We hebben nu een systeem gemaakt waardoor dat we heel goed de cijfers kunnen opvolgen”, verduidelijkt Verlinden. “Als we aan bepaalde drempels zijn, kunnen we versoepelingen overwegen. De voorspellingen zijn zo dat we tegen Kerstmis nog niet aan de nodige drempels zijn. We blijven dat opvolgen, dat is een permanente evaluatie. Maar ik moet u eerlijk zeggen dat ik niet denk dat we voor Kerstmis nog versoepelingen zullen zien.”

Vlaams minister-president Jan Jambon treedt haar daarin bij. “Ik ga geen hoop geven en zeggen dat we binnen veertien dagen gaan herevalueren”, zegt hij in De zevende dag. “Het is duidelijk: Kerstmis zal in heel beperkte kring zijn. Het zal niet zijn zoals de andere jaren.”

Ook minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) zegt op RTL-TVi dat een lastminuteversoepeling wat betreft het aantal contacten uitgesloten is. “Om het debat over versoepelingen te openen, moeten er gedurende drie weken minder dan 800 besmettingen per dag zijn. Die indicator staat vandaag op 3.300. Het is volledig uitgesloten dat hij binnen een week op 800 staat. Een derde golf vermijden is het mooiste kerstcadeau”, besluit hij.

bezootje

Related Posts

Translate »