Marjolein (33) is smoorverliefd op haar al even bezette jeugdcrush

Marjolein (33) is smoorverliefd op haar al even bezette jeugdcrush

Marjolein (33) is gelukkig getrouwd en heeft samen met haar geweldige man twee kindjes. Toch werd ze hopeloos verliefd op haar grote jeugdliefde die net zoals haar een partner en kinderen heeft.

‘Als tiener en jonge twintiger was ik smoorverliefd op een kerel uit de buurt. Dat durfde ik hem destijds niet op te biechten, want ik was ervan overtuigd dat die gevoelens nooit wederzijds konden zijn. Ik ging studeren, ontmoette nieuwe mensen en leerde ook mijn huidige man kennen. We settelden en kregen samen twee kinderen. Zelfs na meer dan tien jaar relatie kan ik nog steeds geen slecht woord over hem zeggen. Mijn echtgenoot is er echt eentje uit de duizend, dat besef ik maar al te goed. Hij is een goede en aanwezige vader, is lief voor mij, helpt in het huishouden en is grappig en intelligent. Hij is eigenlijk mijn allerbeste maatje. Maar daar wringt het schoentje ook. Onze relatie is meer een soort vriendschap dan een passionele en liefdevolle verhouding, iets wat heel wat koppels met een gezin waarschijnlijk wel herkennen. Daar maakte ik me jaren niet zo druk om, tot ik deze zomer die jeugdcrush van vroeger weer ontmoette tijdens een reünie op school.’

Wil je verder lezen?
Meld je dan aan of maak hieronder gratis een profiel aan. Zo krijg je toegang tot al onze verhalen. Veel leesplezier!
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut

& lees alle artikels van Flair!

De vraag luidt: is onze verliefdheid en het verlangen het wel waard om twee gezinnen op te breken?

‘We raakten aan de praat en tot mijn grote verbazing biechtte hij op dat hij al die tijd ook verliefd was geweest op mij. Die boot was natuurlijk gepasseerd, aangezien we allebei getrouwd waren en kinderen hadden. Toen hij later op de avond toch avances maakte, wees ik hem af. Dat kon ik echt niet maken. Ik ging mijn huwelijk niet op het spel zetten voor een flirt uit mijn verleden. Alleen kreeg ik daar al na een uurtje spijt van. Toen ik hem bij het naar huis gaan toch wilde kussen, hield hij dan weer de boot af. Hij vond dat ik gelijk had: dat konden we beter niet doen. Toch hielden we contact via berichten en Facebook. Dat evolueerde in avondjes op café, waarbij het steeds gezelliger en vuriger werd. Hoewel we nog geen grote fysieke misstap hebben gezet, is het wel duidelijk dat een relatie met hem veel passioneler zou zijn.’

Gezinsgeluk of passie

‘Ik ben ook weer tot over mijn oren verliefd, en dit keer weet ik met zekerheid dat het ook wederzijds is. De vraag is alleen: is onze verliefdheid en het verlangen het wel waard om twee gezinnen op te breken? Haal ik me niet heel veel miserie op de hals als ik voor hem zou kiezen? Zo’n nieuw samengesteld gezin is niet altijd evident. Bovendien heb ik een man van goud. Ik weet dat al mijn vrienden en familieleden me voor gek zouden verklaren als ik hem zou verlaten. Ik moet dus kiezen tussen gezinsgeluk zonder vuur en passie of een relatie vol liefde, verlangen en avontuur, maar met een heel onzekere toekomst voor onze gezinnen. Hoe hak ik die knoop in hemelsnaam door? Ik leef maar één keer en wil later geen spijt hebben, maar welke optie brengt me uiteindelijk het meeste geluk?’

Zit je in hetzelfde schuitje en ben je ook verliefd op iemand die bezet is? Seksuologe Sara Taels geeft raad.

Lees ook:

bezootje

Related Posts

Translate »