Luca Brecel goed van start en moet voorsprong zien om te zetten in zege op WK

Luca Brecel goed van start en moet voorsprong zien om te zetten in zege op WK

Het WK snooker is op een positieve manier ingezet door Luca Brecel, onze Belgische hoop. Brecel treft in Sheffield in de eerste ronde de Brit Gary Wilson. Beide heren wilden niets toegeven in de eerste sessie, maar Brecel heeft toch een kleine voorsprong kunnen bemachtigen.

Er wordt op het WK in de eerste ronde gespeeld naar een best of 19. Dat wil zeggen: om ter eerst tien spelletjes winnen in de boodschap. Brecel zag het eerste spelletje dan wel verloren gaan en kwam later ook nog 2-3 achter, maar zette nadien orde op zaken.

Vanaf dat moment won onze landgenoot drie spelletjes op rij, met onder meer een break van 131 om aan de leiding te komen. Het werd zelfs 5-3, maar met een break van 72 kon Wilson toch weer naderen tot 5-4. Dat is ook de score waarme de eerste sessie van deze wedstrijd afgesloten wordt.

AFFICHE BRECEL – SELBY IN DE MAAK?

Deze namiddag zal de tweede sessie plaatsvinden. Indien Brecel als winnaar uit de bus komt, mag hij het in de tweede ronde opnemen tegen Mark Selby of Zhao Xintong. In de tweede ronde zal er overigens gespeeld worden naar een best of 25.

bezootje

Related Posts

Translate »