Lombaerts stopt: “Natuurlijk leefde ik er minder voor, ik bleef al eens hangen”

Lombaerts stopt: “Natuurlijk leefde ik er minder voor, ik bleef al eens hangen”

Op zijn 35e kiest Nicolas Lombaerts ervoor om het profvoetbal definitief vaarwel te zeggen. Bij KV Oostende kwam de ervaren verdediger al even niet meer aan de bak vanwege een financieel dispuut. Verdere ambities heeft hij niet.

In gesprek met Het Laatste Nieuws kondigt Lombaerts dan ook aan dat het genoeg geweest is. De moeilijke periode bij Oostende wierp ongetwijfeld een schaduw(tje) op zijn succesvolle carrière, voornamelijk bij de Rode Duivels en Zenit Sint-Petersburg. “Eigenlijk was dat mijn échte afscheid”, verwijst Lombaerts naar zijn vertrek uit Rusland in 2017. “Mooier dan dat kon niet – zelfs na drie topseizoenen bij KVO had dit nooit beter gekund.” Zijn laatste wedstrijd dateert van 4 mei vorig jaar, tegen KAS Eupen in Play-Off 2.

Niet langer op-en-top prof
In de zomer van 2017 koos Lombaerts dus voor Oostende, waar hij een vorstelijk contract ondertekende. Na het vertrek van Marc Coucke moest KVO echter steeds nadrukkelijker op zoek naar geld. Het probeerde het loodzware contract van Lombaerts dan ook meermaals te lozen, maar daar ging de linkspoot niet op in. Daardoor belandde hij dit seizoen in de B-kern.

“Natuurlijk leefde ik er naast de trainingen veel minder voor”, geeft Lombaerts toe over zijn gedrag van de voorbije maanden. “Je voelt dat je trager wordt en niet meer zo fit bent. In het weekend bleef ik wel eens op een feestje hangen. Of ik trok al eens makkelijker een fles wijn open. Dingen die ik tijdens mijn carrière nooit heb gedaan als er ‘s anderendaags match of training was.”

Daar heeft Lombaerts allerminst spijt van. “Ik was niet de meest sociale mens, maar voel dat dit nu enorm betert”, lacht hij. “‘t Was een openbaring – die periode in de B-kern heeft de stap richting mijn pensioen écht gemakkelijk gemaakt. Ik hoefde niet na te denken over ‘een extra jaartje’ of ‘het zwarte gat’. Een afscheid in mineur? Misschien wel, maar ik heb er absoluut geen problemen mee.”

bezootje

Related Posts

Translate »