Lode Vereeck door Vlaams Belang voorgedragen als bestuurder UHasselt

Lode Vereeck door Vlaams Belang voorgedragen als bestuurder UHasselt

Vlaams Belang draagt voormalig Open Vld-parlementslid Lode Vereeck voor als bestuurder bij de UHasselt. Dit meldt ‘De Ochtend’. Vereeck was jaren geleden ook politiek actief bij Lijst Dedecker en was tot voor kort ook professor aan de Universiteit. Vlaams belang kiest ervoor om iemand buiten te partij voor te dragen om de politieke spelletjes die gespeeld worden te doorbreken. Vereeck werd vorig jaar nog beschuldigd van ongepast gedrag en werd bijgevolg ontslagen aan de Universiteit.

Vanuit de provincieraad mogen vijf nieuwe bestuurders worden aangeduid voor de Universiteit van Hasselt. Deze benoemingen worden politiek verdeeld. Vlaams Belang kiest ervoor om buiten hun partij te gaan en dragen voormalig LDD- en Open Vld-lid Lode Vereeck voor. “Dit is een voordracht die op zichzelf staat”, reageert Chris Janssens (Vlaams Belang) in ‘De Ochtend’. “En wij willen daarmee uitdrukkelijk de vriendjespolitiek, die vele traditionele partijen beoefenen wanneer zij mandaten moeten invullen, doorbreken.”

“Vereeck is de juiste man op de juiste plaats”

“Wij willen alleen de juiste man of vrouw op de juiste plaats aanstellen”, gaat Janssens verder. “Ik denk met de expertise en de kennis die Lode Vereeck heeft opgedaan in zijn loopbaan bij de Universiteit van Hasselt, dat er weinig geschiktere personen zijn om in de Raad van Bestuur van onze enige Limburgse Universiteit te zetelen.”

Vereeck werd in 2019 ontslagen aan de UHasselt nadat hij beschuldigd werd van ongepast gedrag. “Er is een zaak voor het parket geweest, en deze hebben Lode Vereeck vrijgepleit bij gebrek aan bewijzen”, reageert Janssens daarop. “Dus ik heb vertrouwen in de rechtstaat wanneer de rechtbank oordeelt dat er geen feiten zijn om een zaak van te maken.” Open Vld reageert dat Lode Vereeck geen nationaal mandaat meer heeft voor de partij, maar hij zou wel nog lokaal actief zijn. De partij zal nu intern bekijken of het een probleem vormt dat hij wordt voorgedragen door het Vlaams Belang.

bezootje

Related Posts

Translate »