Leerkracht onthoofd omdat hij Mohammed-cartoons toonde aan leerlingen

Leerkracht onthoofd omdat hij Mohammed-cartoons toonde aan leerlingen

In Frankrijk is vandaag een leerkracht onthoofd omdat die in de klas cartoons had laten zien van de profeet Mohammed. Een moslim-leerling vertelde dat aan zijn ouders, waarna zijn vader de leerkracht onthoofdde. Hij riep daarbij. Dat meldt Le Parisien

Onlangs had de leerkracht geschiedenis zijn studenten een les gegeven over de vrijheid van meningsuiting. Daarbij toonde hij Mohammed-cartoons, wat in Frankrijk na de aanslagen op het Franse weekblad Charlie Hebdo symbolisch is geworden voor de vrijheid van meningsuiting. 

Eén van de studenten, een jongeman van Algerijnse origine, vertelde dat aan zijn ouders. De vader van de jongen zou daarvoor zo woedend zijn geworden, dat hij besliste om de leerkracht te vermoorden.

Omstreeks 17u deze namiddag, iets na schooltijd dus, trok de man met een groot keukenmes naar de school waar de leerkracht werkte. Daar liep hij op de geschiedenisleraar af en onthoofdde hij de man, terwijl hij “Allahu Akbar” riep. Even later bedreigde hij ook de politie die opgeroepen was, waarna hij werd neergeschoten. Hij zou daarbij overleden zijn.

Het onderzoek wordt gevoerd door het antiterreurparket. Men gaat uit van “moord in verband met een terreurdaad” en “terroristische bendevorming”. 

bezootje

Related Posts

Translate »