KV Oostende, Moeskroen, Standard en vier 1B-clubs grijpen naast proflicentie

KV Oostende, Moeskroen, Standard en vier 1B-clubs grijpen naast proflicentie

De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft de proflicentie voor 1A en 1B niet toegekend aan Standard, KV Oostende en Moeskroen. Tenzij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) anders beslist, zakken die clubs naar de eerste amateurklasse. Ook vier 1B-clubs grepen naast de licentie.

Elf profclubs moesten vorige week extra toelichting geven over hun dossier. Daarvan zijn er alsnog zeven die de Licentiecommissie niet konden overtuigen van hun levensvatbaarheid. Behalve eersteklassers Standard, Moeskroen en Oostende gaat het om vier 1B-clubs: Lokeren, Roeselare, Lommel en Virton. De zeventien andere ploegen zijn geslaagd in eerste zit.

Wie zijn licentie in eerste zit niet kreeg, kan een procedure opstarten bij het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) om die weigering aan te vechten. Dat geeft de clubs de mogelijkheid om nog extra stukken toe te voegen aan hun dossier. Het BAS velt uiterlijk op 10 mei het finale vonnis. Lokeren en Moeskroen lieten alvast weten naar het BAS te stappen.

bezootje

Related Posts

Translate »