Kranten in Italië vol lof over Oranje : ‘Hij danst met de bal, pure voetbalintelligentie’ | Sportnieuws

Het Nederlands elftal speelde met 1-1 gelijk bij Italië, omdat bondscoach Frank de Boer een voor de Italianen verrassende tactiek uit zijn hoge hoed toverde. Dat is de mening van verschillende Italiaanse sportkranten, die unaniem zijn in het aanwijzen van de uitblinker: Frenkie de Jong.

,,Zoals De Boer al had beloofd: dit was niet het Nederland zoals we in Amsterdam hebben gezien”, zo verwijst La Gazzetta dello Sport naar de heenwedstrijd (0-1). In dat duel (nog onder interim-bondscoach Dwight Lodeweges) speelde Oranje ‘gewoon’ 4-3-3, woensdagavond was dat 5-3-2. ,,Maar ook Italië was niet hetzelfde team als toen. Ciro Immobile had 2 missers, waarna Nederland aangemoedigd werd door het slappe spel van Italië.”

Frenkie de Jong
Corriere dello Sport constateerde dat Oranje het bij vlagen lastig had, maar in de wedstrijd bleef. ,,Het team klampte zich vast aan Frenkie de Jong, de absolute uitblinker: bij hem begon iedere aanval van Oranje.” Ook Corriere della Serra vond  de middenvelder de grote man. ,,Hij danst met de bal, en liet Italië tegelijkertijd dansen op zijn eigen ritme. Pure voetbalintelligentie.”

De Boer

Verder is er toch vooral aandacht voor het tactische foefje van De Boer. La Republicca schrijft bijvoorbeeld: ,,De Azzurri domineerden dit keer niet, en dat kwam door een ingeving van De Boer. Hij verraste Roberto Mancini.” Ook Tuttosport looft de ex-coach van onder meer Ajax en Internazionale. ,,De Boer kwam met een kamoleon-achtige 5-3-2, in plaats van de voor Oranje klassieke 4-2-3-1.”

bezootje

Related Posts

Translate »