Koopjes? Deze spelers uit Jupiler Pro League zijn transfervrij in de zomer

Koopjes? Deze spelers uit Jupiler Pro League zijn transfervrij in de zomer

Momenteel wordt er niet gespeeld in de Jupiler Pro League, maar de contracten lopen natuurlijk gewoon door. Deze bekende namen zijn op 30 juni (voorlopig) transfervrij. Vallen er zaken te doen?

Dieumerci Mbokani (Antwerp)
Antwerp heeft gekozen voor een snelle opmars, met vooral oudere, ervaren sterkhouders. Dat houdt ook heel wat risico’s in, want de club heeft deze zomer aardig wat huiswerk.

Zo moet het nog vrezen voor een vertrek van Mbokani, de topschutter in de Jupiler Pro League. De inmiddels 34-jarige spits verdient een mooi salaris bij Antwerp, maar kan uiteraard nog veel meer verdienen in een woestijncompetitie. Bovendien maakt Mbokani er geen geheim van dat hij Anderlecht nog altijd een warm hart toedraagt. 

Andy Najar (Anderlecht)
Een transfer voor Najar ligt niet bepaald voor de hand, want de Hondurees wordt al jaren geplaagd door blessures. Bij Anderlecht is hij nog steeds een publiekslieveling. De rechtsachter heeft zelfs een tattoo van de club, maar dat zal hem niet meer kunnen redden in de zomer.

Najar mag dus gratis vertrekken, maar wie gaat het risico nemen om met hem verder te gaan? Niet alle topspelers komen nog op niveau na een blessure aan de kruisbanden. Wie Najar terug op zijn gewone niveau krijgt heeft er echter sowieso een heel mooie aanwinst bij.

Sinan Bolat (Antwerp)
Antwerp gaat nog vaker terugkomen in deze rubriek, want het bestuur van de club mikt vooral op directe, en dus oudere, versterkingen. Ook Bolat had al heel wat profjaren op de teller toen hij aankwam op de Bosuil.

Nu is de doelman 31 jaar en zou hij interesse genieten van onder meer Besiktas. Bolat komt uit voor de Turkse nationale ploeg en heeft duidelijk nog een sterke band met dat land. Bolat gaf zelf aan dat hij nog open staat voor onderhandelingen met Antwerp, maar voorlopig wordt hij dus een vrije speler.

Frank Boya (Moeskroen)
Deze ijzersterke middenvelder was dit seizoen een sterkhouder bij Moeskroen, al viel hij ook op door nonchalance en domme overtredingen. De 23-jarige Kameroener is dus nog een ruwe diamant, maar onder meer KAA Gent zou die diamant maar wat graag willen slijpen.

Ook Antwerp zou wel iets zien in Boya, die hoogstwaarschijnlijk niet meer zal verlengen bij Moeskroen. In een beter geheel kan Boya nog beter tot zijn recht komen, zeker als hij voldoende wordt gecoacht. Bij Moeskroen was hij nog te veel een ongeleid projectief, maar fysiek is Boya alvast indrukwekkend.

Davy Roef (Anderlecht)
Na een sterk seizoen bij Waasland-Beveren stond Davy Roef weer een volledig seizoen in de schaduw. Bij Anderlecht is Hendrik Van Crombrugge de onbetwiste nummer één. Van Crombrugge bleef ook gewoon fit, waardoor Roef nooit in actie kwam. Zelfs in de Croky Cup speelde hij niet.

Roef heeft geen zin in nog zo’n jaar en kijkt dus uit naar een andere ploeg. Heel wat eersteklassers zullen zijn kwaliteiten nog niet vergeten zijn. Een transfervrije Roef zou dus geen enkel probleem mogen hebben om een nieuwe ploeg te vinden.

William Dutoit (KV Oostende)
Dutoit heeft nog een optie van één jaar in zijn contract, maar door de financiële problemen bij KV Oostende zal die waarschijnlijk niet worden gelicht. Spijtig voor Dutoit, want bij het lichten van zijn optie zou zijn loon automatisch worden verhoogd met 25 procent.

Dutoit heeft inmiddels wel al aangegeven dat er clubs hebben geïnformeerd naar hem, al ging hij niet in detail. De 31-jarige doelman kan met zijn ervaring hoe dan ook nog een meerwaarde zijn voor een Belgische club.

Tuur Dierckx (Waasland-Beveren)
Dierckx (24) staat al jaren bekend als een grote belofte, maar werd verschillende keren afgeremd door blessures. Bij Waasland-Beveren loopt zijn contract in de zomer af. De ex-speler van Club Brugge en Antwerp kende dit seizoen een paar uitschieters, maar zijn bijdrage was met vier doelpunten toch beperkt.

Door de coronacrisis kan Waasland-Beveren nog op het hoogste niveau blijven, en dat kan een belangrijke factor zijn voor Dierckx. Dierckx is populair bij de supporters en is met drie seizoenen op de Freethiel al een oudgediende naar de normen van Waasland-Beveren.

Nathan De Medina (Moeskroen)
Deze jonge verdediger kreeg een onvoldoende bij Anderlecht, maar bewees bij Moeskroen dat hij wel degelijk iets in zijn mars heeft. De Medina speelde vooral op de rechterkant en was één van de weinige spelers bij Moeskroen die constant op een degelijk niveau speelde.

Moeskroen heeft het dit seizoen opnieuw moeilijk om aan een licentie te raken, maar dat zal weinig invloed hebben op De Medina. Hij zal voldoende interesse genieten in de zomer om een vervolg te breien aan zijn avontuur in de Jupiler Pro League.

Dino Arslanagic (Antwerp)
Arslanagic is een sobere, betrouwbare verdediger bij Antwerp, maar gaat hij ook volgend seizoen nog dat shirt aantrekken? Ook hij heeft nog altijd niet bijgetekend. Antwerp wacht vaak wat langer om contracten te verlengen, maar Arslanagic kan eieren voor zijn geld kiezen.

De uitleenbeurt van de Nederlander Wesley Hoedt loopt ook af in de zomer, waardoor Antwerp mogelijk aan een hele nieuwe defensie moet bouwen. Met Abdoulaye Seck stond er in de laatste weken van de competitie wel nog een sterke verdediger op bij Antwerp. Hij ligt wél nog onder contract.

Ronald Vargas (KV Oostende)
Ook Vargas zal hoogstwaarschijnlijk te duur uitvallen voor Oostende. De Venezolaan is wel een smaakmaker in de Versluys Arena en zou dus nog opgepikt kunnen worden door een andere eersteklasser.

Vargas is niet meer de speler die hij was bij Club Brugge. Door een resem blessures is zijn actieradius beperkt geworden. Om een match open te breken is hij echter nog altijd een belangrijk wapen. 

Herve Kagé (KV Kortrijk)
Kagé is een onvoorspelbare middenvelder, vaak ook voor zijn eigen ploegmaats. Zijn kwaliteiten staan echter buiten kijf. Hij brengt extra creativiteit vanop zijn positie en is altijd een tegenstander om rekening mee te houden.

KV Kortrijk lijkt niet meer verder te gaan met de wisselvallige Kagé, die onder meer ook KAA Gent en KRC Genk op zijn palmares heeft staan. Hij kan een buitenkansje zijn voor clubs uit de tweede kolom. 

Ook einde contract: Corryn, Swinkels, Tainmont (KV Mechelen), Defour, Mirallas, Baby, Teunckens, Opare (Antwerp), Nasri, Boeckx (Anderlecht), Eppel, Omolo, Hassen, De Belder (Cercle Brugge), Ndenbe, Milovic, Neto, Akpala, Sané (KV Oostende), Azouni, Ajagun, Rolland, Bruzzese (KV Kortrijk), Walsh, Baudry, Kenourgious, De fauw (Zulte Waregem), Diandy, Penneteau (Sporting Charleroi), Badibanga, Moren (Waasland-Beveren), Milicevic, Schouterden, Ciampichetti, Blondelle, Laurent (Eupen), Campins, Huyghebaert (Moeskroen), Gillet (Standard) 

bezootje

Related Posts

Translate »