Komt Legoland binnenkort naar Charleroi? – newsmonkey

Het zou wel eens kunnen dat fans van pretparken binnenkort ook naar Charleroi zullen kunnen trekken. De Waalse regering is namelijk gesprekken aan het voeren om Legoland naar de voormalige site van Caterpillar in Gosselies te halen. Het stuk grond van 100 hectare is ondertussen al 4 jaar niet meer in gebruik, en een pretpark is één van de opties voor de toekomst.

Vier jaar geleden sloot Caterpillar de deuren van z’n fabriek is Gosselies, bij Charleroi. Sindsdien wordt de site, die 100 hectare groot is, niet meer gebruikt. De zoektocht naar een nieuwe manier om de site te gebruiken, is nu al een paar jaar aan de gang, en de Waalse regering heeft een paar opties.

Prioriteiten

Eén van de opties is een Legoland-attractiepark. Dat liet Waals minister van Economie Willy Borsus (MR) deze week weten. Eerst zou een Chinese fabrikant van elektrische wagens de site kopen, maar die deal zou uitgesteld zijn tot 2021.

“De opeenvolgende vertragingen, ook al zijn sommige daarvan te wijten aan de coronacrisis, maken vandaag dat het project niet langer de prioriteit is voor de site”, klinkt het in een mededeling van Borsus.

Studiefase

De Waalse regering is volgens de minister aan het onderhandelen met de groep Merlin, de eigenaar de Legoland-pretparken.”De onderhandelingen met de groep Merlin zitten nog in de studiefase”, liet hij weten.

De voormalige Caterpillar-site is de niet de enige locatie die aast op het nieuwe Legoland-park. “Verschillende sites concurreren met elkaar om het nieuwe park te ontvangen”, klinkt het bij Borsus.

Legoland

Op dit moment zijn er al Legoland-parken in Billund (Denemarken), Windsor (Verenigd Koninkrijk), Carlsbald (Californië, Verenigde Staten), Günzburg (Duitsland), Winter Haven (Florida, VS), Nusajaya (Maleisië), Dubai (Verenigde Arabische Emiraten), Castelnuovo del Garda (Italië) en Nagoya (Japan).

Het park in Goshen (New York, VS) is in aanbouw en zou in 2021 z’n deuren moeten openen. Dat in Chuncheon (Zuid-Korea) in 2022 en dat in Shangai (China) in 2023.

bezootje

Related Posts

Translate »