Knitwear: 5 x Belgische labels om een mooie sjaal te scoren

Knitwear: 5 x Belgische labels om een mooie sjaal te scoren

Van 12 tot 18 oktober is het Week van de Belgische Mode: de ideale gelegenheid om onze prachtige Belgische labels in de kijker te zetten (en dat zijn er veel). De herfst is al een paar weken in het land, maar koud wordt het nog maar net. Wat er heerlijker is dan jezelf inwikkelen in een knusse en zachte sjaal? Weinig toch! Bij één van deze vijf Belgische labels shop je alvast een mooi en zijdezacht exemplaar.

5 x Belgische labels om een sjaal te scoren

Wat er absoluut niet kan missen in een on trend en vooral ook functionele herfstgarderobe? Juist ja: een lekker warme sjaal die de snijdende wind een beetje weghoudt. Dit jaar wenden we ons voor die aankoop niet tot de grote merken of buitenlandse designers, maar wel tot accessoire-talent van eigen bodem. Bij deze Belgische labels moet je zijn!

1. LN Knits

Een zachte en duurzame sjaal van alpacawol die ook nog eens op een uiterst eerlijke en ethische manier geproduceerd werd? Die vind je bij LN Knits het ‘fair fashion’ knitwearlabel van Ellen Kegels. De ontwerpen zijn hip, het materiaal en de werkwijze duurzaam en milieubewust. Alle mutsen, sjaals en andere breisels zijn gemaakt uit baby-alpacawol en worden gemaakt door Peruviaanse vrouwen die daarvoor een eerlijk loon krijgen.

2. Leselles

Leselles is een Belgisch breimerk dat bekend staat om zijn kleurrijke sjaals. Liesbet Allaer, de ontwerpster, besloot met haar label te gaan voor een duurzame aanpak. De elegante en tijdloze ontwerpen zijn gemaakt van wol-overschotten, maar dan wel van de hoogste kwaliteit. Als een kleur je aanstaat twijfel je dus best niet te lang, want alle stuks zijn vrijwel uniek. Wat de productie van hun sjaals betreft, wil het merk volledig transparant zijn: de modellen worden in België ontworpen, maar de sjaals zelf worden wel in Portugal gemaakt.

3. Knits by Dellie

Ook bij dit schattige knitwear label staat kleur centraal: wollige sjaals in vrolijke kleuren en oversized modellen met streepjes. Naast sjaals vind je bij het label trouwens ook andere trending ontwerpen terug: van oldschool debardeurs in een leuke tint tot bernadettes en toffe truien met ballonmouwen.

4. Howlin’

Howlin’ is een trendy Antwerp-based knitwear label dat garant staat voor hippe ontwerpen met een oldschool touch. Al sinds 1981 produceert het label wol van de hoogste kwaliteit in Schotland en in 2009 startten ze met hun nieuwe brand. Vrolijke, speelse ontwerpen die toch een tijdloos karakter hebben: daar streven ze bij Howlin’ naar. Een sweater met een leuke retro-print in pastel of een kwaliteitsvolle sjaal met hoog Londen hipster-gehalte: die scoor je hier.

5. Delphine Quirin

De Luikse Delphine Quirin werkt voor haar ontwerpen met verschillende soorten wol: angora, mohair of zelfs kasjmier – stuk voor stuk op een ethische manier vervaardigd. Haar creaties zijn artisanaal en combineren zachtheid met een uitgesproken karakter. In haar collectie zowel klassieke sjaals als iets meer gedurfde en originele ontwerpen, zoals de strik-sjaal die je outfit meteen van een chique en elegante toets voorziet.

Meer lezen over Belgische mode:

bezootje

Related Posts

Geef een reactie

Translate »