Icuro wil Verplichte Vaccinatie in de Zorg

Icuro wil Verplichte Vaccinatie in de Zorg

Margot Cloet van zorgnet Icuro wil verplichting van vaccinatie in de zorg. In In het zorgcentrum waar drie van de zes personeelsleden besmet zijn waren nog niet of niet volledig gevaccineerd.

Margot Cloet wil nu een verplichten zoals er gedaan wordt voor Hepatitis B. Volgens de Wet Welzijn Op Het Werk kan een verplichte vaccinatie in de zorg worden afgedwongen.

Dit zou als resultaat geven dat werknemers niet mogen aangeworven worden of ze moeten gevaccineerd zijn. Margot Cloet zou dit ook willen voor de vaccinatie tegen COVID-19.

In het woon-zorgcentrum was een uitbraak van de Zuid-Afrikaanse variant. 12 bewoners en 6 personeelsleden zijn met deze variant besmet. Door deze omstandigheden is er al een verbod op bezoek tot 14 maart 2021.

Volgens Margot Cloet is het nodig dat de vaccinatie verplicht wordt om besmettingen te voorkomen zowel voor bewoners, bezoek en medewerkers.

Cloet voegt er ook aan toe dat de impact van het virus groot is voor de bewoners van het woon-zorgcentra.

Op deze manier de zorg blijven organiseren is niet haalbaar, geslote deuren, geen bezoek en andere regels die moeten worden ingevoerd om uitbraken te voorkomen.

Daarom vind Margot Cloet dat er een verplichting moet komen voor medewerkers van de zorg.

bezootje

Related Posts

Translate »