Hotspots: 4 x foodsharing in Leuven

Hotspots: 4 x foodsharing in Leuven

Betekent een avondje op restaurant voor jou ook onverbiddelijke keuzestress als de ober langskomt voor de bestelling? Dat begrijpen we. Om die reden zijn we bij Feeling dan ook grote fan van foodsharing: niet alleen kan je op die manier lekker van alles een beetje proeven, maar het is nog eens gezellig ook. Op deze vier hippe plekken in hartje Leuven deel je zowel tafel als je eten met je eigen bubbel vrienden.

Gezellig tafelen: 4 x foodsharing in Leuven

1. Optimist

Bij Optimist gaan ze voor soulful food van over de hele wereld. Of je de gerechten die je kiest in een kleine deelbare versie op je bord wenst te krijgen, of gewoon in één grote portie, kan je zelf kiezen. Je maaltijd afstemmen op je goesting en op je compagnie: dat is de bedoeling.

Waar? Vismarkt 7, 3000 Leuven 

2. Baracca

Bij het hippe Baracca in de Tiensestraat is het dan weer al ‘Italian food fuel’ dat de klok slaat: kleine gezellige tapas van Italiaanse makelij die makkelijk gedeeld kunnen worden met je gezelschap. De gedachte achter hun foodsharing-concept: samen eten en de dialoog die daarbij komt kijken brengt mensen dichter bij elkaar.

Waar? Tiensestraat 34, 3000 Leuven 

3. Palmyra

Onze volgende hotspot is een goed bewaard geheim dat zich achteraan de drukbezochte, maar gezellige Leuvense Parijsstraat verschuilt. Toch loont verder kijken dan je neus lang is in dit geval absoluut de moeite: bij Palmyra geniet je immers in een vrij authentieke omgeving van een al even authentieke Syrische keuken. Van Lahem Meshwi, tot flatbread met laban, een frisse fattoush met granaatappel en een smeuïge baba ganoush; er valt van alles te ontdekken, te delen én te proeven.

4. Sud Sud Bistro

Tot slot, eveneens verscholen in diezelfde gemoedelijke winkel- en wandelstraat in hartje Leuven: Sud Sud Bistro. Ook dit uitermate gezellig restaurant met art deco interieur specialiseert zich in foodsharing. De grootste troef van dit kleinschalige zaakje – naast de overheerlijke gerechtjes en de goede wijn dan bedoelen we: het enthousiaste team en de informele, knusse sfeer.

Meer lezen hotspots en food in Leuven:

bezootje

Related Posts

Translate »