Hoe overleeft je relatie COVID-19? – newsmonkey

Hoe overleeft je relatie COVID-19? – newsmonkey

Je lief houden is al een uitdaging op zich en de intrede van het coronavirus heeft het er niet gemakkelijker op gemaakt. Iedereen moet in zijn kot blijven dus ook je geliefde en jij. Maar wat als jullie niet samen wonen en elkaar dus een tijdje moeten missen? Hoe overleef je dat dan? Hieronder vind je een aantal tips om je relatie staande te houden in deze crisis.

1. Doe alles online, behalve ruzie maken

Jonge man typt licht agressief op zijn toetsenbord.
Tenor

Of je nu gewoon chat, belt of aan het Skypen bent met je lief, je frustraties delen is nooit een goed idee als je niet bij elkaar bent. Een misverstand is al snel gebeurd door slechte communicatie. Je kan de lichaamstaal niet zien, of je stuurt iets impulsief dat je helemaal niet meent. Zo worden ruzies die over niks gaan, helemaal opgeblazen. Nergens goed voor, dus houdt je frustraties voor na de isolatie.

2. Spreek of hoor elkaar niet vaker dan voor de crisis

Giphy

Hoogstwaarschijnlijk waren jullie voor de coronacrisis niet 24/7 bij elkaar, dat moet nu dus ook niet. Laat je partner ook genieten van zijn/haar vrije tijd. Anders wordt je relatie misschien te verstikkend.

3. Spend your time wisely

Giphy

Eindelijk heb je eens veel vrije tijd, besteed die dan ook aan jezelf. Verwijder even die sociale media, lees een boek, kijk die ene serie waar je nooit tijd voor had, verzorg jezelf. Maak ook wat tijd vrij voor je vrienden, bel elkaar op, doe een quiz, chat met elkaar. Zo hoef je niet de hele tijd aan je lief te denken en ga je hem niet elke seconde van de dag willen sturen.

4. Lang leve de technologie!

Mister Bean opent een kaartje dat hij naar zichzelf stuurde terwijl hij op restaurant zit.
Gifer

Oké, je kunt niet meer op restaurant met je lief en “eentje gaan drinken op café” zit er ook voorlopig niet in. Lang leve de techniek! Bestel voor elkaar een pizza of een ander gerecht en laat deze thuis leveren. Bel als de pizza is aangekomen, neem iets om te drinken en geniet samen van je eten. Jullie kunnen ook spelletjes spelen of samen virtueel naar een serie kijken.

5. Maak plannen voor in de toekomst

Giphy

Je twijfelt nu misschien en denkt dat er geen einde zal komen aan deze ellendige tijden maar niks is minder waar. Daarom kunnen jullie dingen plannen om in de toekomst samen te doen. Want wachten op iets is altijd beter dan wachten op niets. Kies een restaurant uit waar jullie eens willen dineren of plan een cinemadate, stippel de ideale reis uit die jullie met z’n tweetjes kunnen doen.


6. Spreek eens af in real life

Deze optie beperk je best zo veel mogelijk. Maar gelukkig mogen we wel nog een wandeling maken, gaan fietsen of wandelen in de buurt. Spreek dus buitenshuis af met je lief. Maak een wandeling met z’n tweeën, ga eens gaan fietsen. Zo hebben jullie even de tijd om bij te praten en elkaar eens te zien. Maar blijf wel rekening houden met de maatregelen, handjes vasthouden en kussen is dus afgeraden. Kijken mag, aanraken niet.

Leonardo Di Caprio wast zijn handen.
Giphy

bezootje

Related Posts

Translate »