Hele technische staf van Vitesse heeft corona | Sportnieuws

Vitesse is getroffen door een uitbarsting van corona-besmettingen. Liefst 8 leden van de technische staf hebben het virus opgelopen en zitten in quarantaine. Ook trainer Thomas Letsch is uitgeschakeld. Hoofd opleidingen Edward Sturing neemt voorlopig de trainingen waar. Het duel met Sparta van zaterdag gaat gewoon door.

De wedstrijd van Vitesse komt niet in gevaar. Binnen de spelersgroep is iedereen getest. Daarbij is niemand besmet geraakt. Vitesse test de spelers en stafleden elke week op corona. Tot dusver telde de Arnhemse club slechts 1 besmetting. Hilary Gong keerde met corona terug van zijn bruiloft in Nigeria. Hij kwam daarbij nooit in aanraking met spelers van Vitesse.

Sturing stapt in

De uitbraak zorgt nu voor een kleine reorganisatie bij Vitesse. Edward Sturing leidt voorlopig de trainingen, met Nicky Hofs en Johannes Spors. Sturing is bij de club hoofd van de jeugdopleiding. Hofs schuift door vanuit het team Onder 21 jaar. Spors is de technisch directeur bij de club. De KNVB heeft hiervoor dispensatie verleend.

De hele staf

De uitbraak betreft de voltallige staf. Naast hoofdcoach Thomas Letsch zijn ook de assistenten Joseph Oosting en Jan Fiesser in quarantaine geplaatst. Fysiotherapeut Jos Kortekaas is ook positief getest. Datzelfde geldt voor keeperstrainer Rein Baart, de conditietrainers Jan van Norel, en Tim Arends en videoanalist Dennis van der Meulen.

‘Kan snel gaan’

“Vooropgesteld hopen we dat we onze stafleden in goede gezondheid en snel terugzien op Papendal”, verklaart Spors. “Tegelijkertijd laat deze situatie zien dat het coronavirus snel kan opduiken en verspreiden. Ondanks het volgen van het protocol en allerlei aanvullende voorzorgsmaatregelen, zijn we als club getroffen door het virus.”

bezootje

Related Posts

Translate »