Heel Rotterdam boos om ‘onverantwoordelijke’ actie Legioen: ‘Onbegrijpelijk!’ | Sportnieuws

Heel Rotterdam boos om ‘onverantwoordelijke’ actie Legioen: ‘Onbegrijpelijk!’ | Sportnieuws

Feyenoord-fans waren zaterdag massaal bijeengekomen om hun ploeg te steunen in aanloop naar de Klassieker tegen Ajax. En met de geldende coronamaatregelen was dat geen slimme zet, vinden ze in Rotterdam. De gemeente is dan ook boos op. “Onverantwoordelijk en onbegrijpelijk”, riep burgemeester Ahmed Aboutaleb tegenover het Algemeen Dagblad.

“Er zijn andere manieren om je club te steunen, die wel coronaproof zijn”, vond Aboutaleb.

ChristenUnie is boos

Tjalling Vonk, voorman van de ChristenUnie/SGP is boos en wil donderdag zelfs een debat in de gemeenteraad. “We zijn verbaasd dat zo’n happening heeft kunnen plaatsvinden, waarbij mensen dichtbij elkaar staan en vuurwerk afsteken. Het is een slecht signaal naar de stad”, bromde hij.

Ook is Vonk totaal niet blij met de houding van de spelers van Feyenoord. Zij applaudisseerden richting het aanwezige publiek. “Dat is niet de houding die je in deze tijd moet aannemen. Ik wil ook weten of de club daar nog over in gesprek gaat met spelers en supporters. Nu lijkt het erop dat er een feestje is geweest, waar niemand wat van zegt en waar zelfs nog applaus voor is.”

Te weinig politie

De politie probeerde er nog wel voor te zorgen dat de fans afstand van elkaar hielden. “We waren wel voorbereid op Feyenoordsupporters bij de training, maar hadden niet geanticipeerd op zo’n grote groep”, aldus een woordvoerder van de politie. “Dat we niet ingrepen, had te maken met capaciteit en veiligheid. We wilden niet een klein aantal agenten op zo’n grote groep afsturen. Dan kiezen we voor de veiligheid van onze mensen.”

De actie van de fans had helaas voor hen geen succes. Feyenoord verloor in de Arena met 1-0 door een doelpunt van Ryan Gravenberch.

bezootje

Related Posts

Translate »