Haps: ’22 duels onder Advocaat, 1 keer verloren: dat zegt wel iets natuurlijk’ | Sportnieuws

Ridgeciano Haps betreurt de uitschakeling van AZ in de Champions League. De linksback van Feyenoord, die jarenlang voor de club uit Alkmaar speelde, zag zijn oud-ploeggenoten onderuit gaan tegen Dynamo Kiev. “Heel jammer. Voor AZ en voor het Nederlandse voetbal”, zegt Haps tegen het AD. “De verwachtingen zijn hooggespannen. Die fase is nu aangebroken. Mensen gaan anders kijken naar clubs die in de top zitten. Het is jammer dat ze het niet hebben gered.”

Haps kende een moeizame voorbereiding omdat hij 9 dagen in quarantaine moest door het oplopen van het coronavirus. “Dat was vreemd, ik voelde me prima, maar moest thuisblijven. Daar kon ik wel trainen, maar natuurlijk niet zo als ik dat had gedaan met de groep. Ik merkte dat mijn conditie achteruit was gegaan, maar dat was logisch.”

Nieuwe spelers

Sinds de komst van Dick Advocaat verloor Feyenoord pas 1 keer in 22 officiële wedstrijden. “Dat zegt wel iets hoor. We zijn een volwassen ploeg. Feyenoord is heel moeilijk te verslaan. De selectie is nu gelukkig breed genoeg. Dat er spelers bij moesten komen, was duidelijk. Er zijn ook veel spelers weggegaan. Dat is gelukt. De nieuwe verdediger Spajic heb ik nog niet gezien, maar João Teixeira is echt een goede voetballer.”

bezootje

Related Posts

Translate »