Gravenberch probeert Frenkie de Jong te kopiëren: ‘Ik hou van zijn spel’ | Sportnieuws

Na afloop van Ajax – Heracles (5-0) werd Ajax-middenvelder Ryan Gravenberch (18) gevraagd naar de vergelijking met Frenkie de Jong. “Ik doe wel een beetje hetzelfde, dat uitzakken ligt mij wel”, aldus Gravenberch voor de camera van FOX Sports.

“Ik kijk graag naar Frenkie de Jong en hou van zijn spel”, gaat Gravenberch verder. “Van de dingen die hij goed doet probeer ik wat op te pikken.” Ook Ajax-trainer Erik ten Hag is enthousiast over de ontwikkeling van Gravenberch. “Het lijkt alsof hij al tijden meespeelt bij Ajax. Heel veel dingen zijn heel positief.”

Verbeteren

“Natuurlijk zijn er een aantal dingen die hij moet verbeteren”, volgens Ten Hag. “Vooral in de omschakeling en de beleving daarvan. Daarin maakt hij nog niet altijd de juiste keuzes. Het is mooi dat hij nu al in Oranje speelt, als je in de Champions League speelt, kun je ook in Oranje spelen.” Naast Gravenberch ging het naderhand ook over de blessures van de uitgevallen Davy Klaassen, Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad.

Blessures

“Met Klaassen is het afwachten, daar kun je in de eerste 24 uur weinig over zeggen. Dus dat moeten we ook niet doen, hetzelfde geldt voor Mazraoui.” Labyad is er prima aan toe, dat gaf hij zelf aan na de wedstrijd. “Ik kreeg last van mijn knie, maar het voelde anders dan mijn blessure van vorig jaar. Woensdag ben ik er hopelijk gewoon weer bij.”

bezootje

Related Posts

Translate »