Gewapende mannen protesteren in Capitool van Michigan tegen coronalockdown

Gewapende mannen protesteren in Capitool van Michigan tegen coronalockdown

Gewapende mannen zijn donderdag het Capitool van de Amerikaanse staat Michigan binnengestapt, wat wettelijk mag, om er te protesteren tegen de coronamaatregelen. In het Capitool in de stad Lansing waren parlementsleden aan het vergaderen.

Er protesteerden tientallen betogers in het Capitool, waarvan sommige gewapend waren. Enkele van hen, die geen masker droegen, brulden in het gezicht van gemaskerde politieagenten, om toegang tot de parlementaire vergadering te eisen, waar gestemd zou worden over de verlenging van de maatregelen. “Net boven mij roepen er mannen met wapens op ons”, tweette een senatrice van Michigan, Dayna Polehanki. “Sommige collega’s die een kogelvrije vest hebben, dragen die.”

Buiten droegen betogers bordjes tegen de quarantaine. Op een ervan was de Democratische gouverneur Gretchen Whitmer te zien, afgebeeld als Adolf Hitler.

Lokale politie legde aan NBC News uit dat het wettelijk is om wapens te dragen in het Capitool, zoals dat het geval is in de hele staat Michigan. Het is al de tweede keer deze maand dat gewapende betogers in Lansing bijeenkomen om een einde te eisen van de lockdown in de staat, waar minstens 3.500 coronadoden vielen.

Ondanks de betogingen wordt de aanpak van de gouverneur van Michigan in het algemeen positief beoordeeld. Dat blijkt uit verschillende recente opiniepeilingen.


Foto: AP


Foto: AFP


Foto: AFP


Foto: AFP


Foto: AP


Foto: AFP


Foto: AFP


Foto: REUTERS


Foto: AP


Foto: AP

bezootje

Related Posts

Translate »