Geen wildcard voor Roland Garros en wellicht einde seizoen voor Kim Clijsters: “Trainen en lunchmaaltijden maken”

De beste prestatie van Kim Clijsters op Roland Garros is het bereiken van de finale in 2001 en 2003. Dat zal ze dit jaar zeker niet herhalen: Clijsters treedt immers niet aan in Parijs. De organisatie van Roland Garros had geen wildcard voor haar over. Wellicht betekent dat einde seizoen.

Kim Clijsters speelde op de US Open haar eerste wedstrijd op een Grand Slam in acht jaar, maar verloor in de eerste ronde in drie sets. In principe volgt nu de omschakeling naar het gravel, maar die ondergrond is nog extra belastend voor het lichaam. Clijsters had ook laten doorschijnen dat ze nu wel wat tijd met haar gezin wil doorbrengen.

Voor Roland Garros krijgt Clijsters geen wildcard. De Limburgse laat dan ook de andere graveltoernooien links liggen en wenst de speelsters die wel in actie komen op die toernooien veel succes. Ook is ze voor zichzelf tot een besluit gekomen.

“Ik heb besloten de volgende paar weken met mijn gezin door te brengen. NYC heeft getoond hoeveel progressie ik gemaakt heb en ook waar ik nog aan moet werken. Ik weet niet op welke plek ik volgende keer zal spelen. Voorlopig is het terug trainen en schoolmaaltijden klaarmaken!”

bezootje

Related Posts

Translate »