Formule-1-directeur: ‘Deze 8 races in Europa zijn genoeg voor een wereldkampioen’ | Sportnieuws

Formule-1-directeur: ‘Deze 8 races in Europa zijn genoeg voor een wereldkampioen’ | Sportnieuws

De 8 races voor het Formule 1-seizoen die tot nu toe gepland staan in Europa zijn voldoende om een nieuwe wereldkampioen te bepalen.

Volgens de reglementen moeten er GP’s zijn verreden op minstens 3 continenten in een seizoen om te spreken van een wereldkampioenschap, maar die regel is volgens Ross Brawn, de directeur van de koningsklasse van de autosport, vanwege de coronacrisis voorlopig geschrapt.

8 races zorgen voor het kampioenschap

“In theorie zorgen die 8 Europese wedstrijden voor een wereldkampioenschap”, zei Brawn tegen het vakblad Autosport. Volgens de regels moeten er voor een WK minimaal 8 races worden verreden.

Begin in Oostenrijk

De Formule 1 heeft deze week de voorlopige racekalender bekendgemaakt. Op 5 en 12 juli zullen er 2 grands prix worden verreden op het circuit in Spielberg in Oostenrijk. Daarna volgt een race in Boedapest (Hungaroring) en 2 races op Silverstone in Groot-Brittannië en races in Barcelona, Spa-Francorchamps en Monza. De Formule 1 wil nog uitkomen op een seizoen met 15 tot 18 races, maar het is vanwege de coronacrisis nog onbekend of er races buiten Europa kunnen worden verreden.

src=’https://sportnieuws.nl/app/uploads/2020/06/imageName169305075_original.jpg’ alt=” />

bezootje

Related Posts

Translate »