Formatiegesprekken voorlopig opgeschort, veel kritiek op Bouchez

Formatiegesprekken voorlopig opgeschort, veel kritiek op Bouchez

De formatiegesprekken voor een nieuwe federale regering zijn voorlopig opgeschort. Dat meldt VRT Nieuws. Er wordt vooral kritiek gegeven op Georges-Louis Bouchez (MR). Volgens de onderhandelaars zou hij constant op de rem staan. 

De liberalen, groenen, socialisten en de CD&V proberen al enkele weken een formatie te vormen. Dit leek goed te gaan tot vandaag het bericht kwam dat de gesprekken stilliggen. Nochtans moeten morgen preformateurs Conner Rousseau (sp.a) en Egbert Lachaert (Open Vld) verslag uitbrengen bij de koning. En daar dan ook een formateur aanduiden. Het is nog onduidelijk of het verslag al dan niet zal doorgaan. 

Bouchez lijkt in de formatiegesprekken wel zeker van zijn stuk. Zo zei hij eerder nog in de HUMO dat hij zeker is dat Sophie Wilmès (MR) zal aangeduid worden als premier. De oorzaak van de opschorting zou dan ook bij hem liggen. De andere partijen storen zich ernstig aan het gedrag van de MR-voorzitter. De deadline voor een regering ligt op 1 oktober. Maar na het vastlopen van de gesprekken vandaag lijkt dit steeds meer in gedrang te komen.

bezootje

Related Posts

Translate »