Fernando Ricksen zoop en snoof ook tijdens zijn ALS-ziekte door | Sportnieuws

Fernando Ricksen zoop en snoof ook tijdens zijn ALS-ziekte door | Sportnieuws

Er komt een 2e deel van de biografie van Fernando Ricksen. De oud-voetballer overleed vorig jaar september aan de spierziekte ALS en had daar voor al een biografie genaamd Vechtlust uitgebracht. Dezelfde schrijver (en vriend) Vincent de Vries, presenteert op 9 juni de opvolger: ‘De finale strijd’. Daarin wordt vooral de periode van zijn ziekte beschreven.

De meest opvallende conclusie die schrijver De Vries deelt met het AD, is toch wel dat Ricksen ook tijdens zijn ziekte cocaïne snoof en veel alcohol dronk, zoals hij al deed tijdens en vlak na zijn actieve carrière als voetballer van Fortuna Sittard en Glasgow Rangers.

‘Hij was verslaafd’

“Tja, eigenlijk is dat nooit opgehouden met Fernando”, zegt De Vries in gesprek met het AD. “Ik mag de conclusie wel trekken dat hij naast ALS ook ADHD had en verslaafd was. Ik kwam er op een gegeven moment bijvoorbeeld achter dat hij weer cocaïne snoof en dronk op het moment dat hij al een jaar ALS had. Op het moment dat Vechtlust uitkwam, was hij nog clean, maar kennelijk kon hij het daarna niet verkroppen dat hij vanwege ALS moest stoppen als jeugdtrainer bij Fortuna Sittard. Hij is toen gevlucht in oude gewoontes.”

Wietdruppels

Zijn vrouw wist dat en kon volgens De Vries daar prima mee leven. “Ze zei: ‘Ik kan altijd zo fijn met hem praten als hij coke heeft gesnoven, hij is dan zo eerlijk en rustig’. Dat is kenmerkend voor mensen met ADHD die coke snuiven. Op een gegeven moment was hij echter fysiek niet meer in staat om te snuiven, dus dat hield gewoon op. Hij heeft nog wel een tijd geblowd, gedronken en weeddruppels geslikt.”

Dinsdag 9 juni komt De finale strijd uit.

bezootje

Related Posts

Translate »