FC Utrecht wacht in spanning op coronatesten na oefenwedstrijd tegen Vitesse | Sportnieuws

Na een vrij 1e weekend, het duel met AZ werd verplaatst, gaat voor FC Utrecht ook eindelijk het Eredivisie-seizoen beginnen. Al is het ook een klein beetje spannend wat de uitslagen van de verplichte coronatesten zijn, na de uitbraak in de staf van Vitesse waar de reserves van FC Utrecht maandag tegen oefenden.

Liefst 8 stafleden, van Vitesse onder wie hoofdtrainer Thomas Letsch, zijn in quarantaine geplaatst na een positieve coronatest. Die staf liep maandag ook op trainingscomplex Zoudenbalch, voor een oefenwedstrijd tussen de reserves van Vitesse en FC Utrecht. Op Zoudenbalch worden de maatregelen streng nageleefd, maar toch is het voor FC Utrecht wel even spannend hoe de uitslagen zijn na de testen. Het kan zomaar een heel andere opstelling betekenen dan trainer John van den Brom in gedachten heeft.

‘Kan iedereen overkomen’

“Wat bij Vitesse is gebeurd, kan ons ook overkomen”, aldus Van den Brom. “Je moet tegenwoordig verder kijken dan de training. Eigenlijk kun je je definitieve opstelling pas maken na de resultaten. Dat is iets nieuws. We hebben 13 weken voorbereiding gehad en daarin gezocht naar het ideale plaatje, dat kan zomaar teniet gedaan worden door een besmetting. Ik denk dat elke trainer zo denkt. We hebben een vrij grote groep dus als Jantje niet kan spelen, dan speelt Pietje. Maar het liefst heb je al de hele week een plan klaar staan. Natuurlijk heb ik een elftal in m’n hoofd voor morgen, maar dat wordt dus pas definitief na de resultaten.”

Transfers en afwezigen

FC Utrecht versterkte zich met Moussa Sylla (20), maar hij is er vrijdagavond nog niet bij. Ook voor de nog altijd revaliderende Willem Janssen komt de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo te vroeg. Adrián Dalmau trainde uit voorzorg binnen en Eljero Elia is nog niet helemaal wedstrijdfit. Hij begint dus op de bank.

bezootje

Related Posts

Translate »