FC Utrecht helpt miljoenmiljard kansen om zeep in Venlo en blijft tegen VVV steken op 1-1 | Sportnieuws

Een storm aan kansen in de 2e helft hielp FC Utrecht niet langs VVV-Venlo, dat na een vroege openingstreffer de schade met kunst en vliegwerk beperkt wist te houden. Het werd 1-1 in De Koel in Venlo door goals van Guus Hupperts (‘8) en Sean Klaiber (‘58).

Het meest typerend voor de 2e helft was wel het moment waarop Mimoun Mahi, debutant namens FC Utrecht in de Eredivisie, een voorzet van Sean Klaiber controleerde en de bal hard op doelman Thorsten Kirschbaum schoot. Joris van Overeem hoefde de rebound alleen maar binnen te lopen, maar op miraculeuze wijze stak oud-Utrechter Chris Kum daar een stokje voor.

Eerste kans: raak

De 1e mogelijkheid van de wedstrijd voor VVV-Venlo was na 8 minuten al raak, via Guus Hupperts. Daarna trok VVV een muur op waar FC Utrecht de grootste moeite had om doorheen te breken. Die club mocht na een uitgestelde openingswedstrijd eindelijk van start en met alle nieuwe aanwinsten kon je de ambitie en de gretigheid van de Utrechtse gezichten scheppen. Maar direct moest FC Utrecht dus in de achtervolging in De Koel.

Goal Klaiber

Zeker na rust maakte de ploeg van trainer John van den Brom aanspraak op een punt of meer. Momentjes verraadden de kwaliteit op het veld bij FC Utrecht, maar bovenal was deze seizoensopener nog niet goed en constant genoeg aan Utrecht-zijde. Het had vlak na rust ook zomaar 2-0 voor VVV kunnen staan. In plaats daarvan was het Klaiber die na een goed uitgespeelde aanval met als aangever Mahi voor de terechte gelijkmaker zorgde. Dat FC Utrecht in het laatste halfuur niet met de zege aan de haal ging, had VVV te danken aan Kirschbaum, Kum en wat geluk. Voor FC Utrecht zal de seizoenstart wat wrang aanvoelen.

bezootje

Related Posts

Translate »