Europese Vaccinsolidariteit Daalt Naar Het Vriespunt

Europese Vaccinsolidariteit Daalt Naar Het Vriespunt

Verwonderlijk is het niet dat de vaccin solidariteit in Europa bijna het vriespunt heeft bereikt. Van Hongarije is het al bekend dat ze Chinese en Russische vaccins bestelde. Tsjechië en Slovakije bestelde nu ook miljoenen dosissen van het Russische Spoetnik-V Vaccin.

Hongarije, Tjechië en Slovakije wachten niet op de goedkeuring van het EMA het Europees Geneesmiddelenbureau. De landen vinden dat het EMA veel te traag werkt.

Verbazend is het allemaal niet er gaan meer stemmen op dat het EMA wat sneller zou mogen werken.

Tsjechië en Slovakije zijn landen waar de besmettingen en overlijdens het hoogste zijn van de wereld. De Slowaakse premier verklaarde dat de Russische doses de vaccinatie zullen versnellen met 40 procent.

De Oostenrijkse en Deense premier ontmoeten donderdag de Israëlische premier om tot een overeenkomst te komen met Israël voor vaccins. Kurz de Oostenrijkse kanselier wil niet dat zijn land alleen afhankelijk is van de EU voor vaccins van de tweede generatie.

Polen heeft ook het initiatief genomen om buiten de EU naar oplossingen te zoeken voor de te korte aan vaccins.

In België blijft de saga rond de vaccins verder gaan. Het laatste nieuws over de Astrazeneca vaccins is niet rooskleurig weer is er aangekondigd dat er minder vaccins zullen geleverd worden. Het hele Europese beleid loopt op alle mogelijkheden de mist in startend met de slechte contracten die werden afgesloten. België zou beter ook overleggen om buiten de EU voor vaccins te zorgen.

bezootje

Related Posts

Translate »