Europese beurzen eindigen de week in mineur – Business AM

Proximus is vrijdag de sterkste daler op de Brusselse beurs. – Isopix

De Europese aandelenmarkten staan vrijdagavond allemaal in het rood. De Brusselse Bel20 verliest 0,4 procent. De sterkste daler is het telecombedrijf Proximus.

Proximus verliest vrijdag bijna 3 procent. Een dag eerder kondigde concurrent Orange aan dat het in vier jaar tijd 300.000 klanten kon aantrekken voor zijn telecombundel Love. Dat kan wegen op het aandeel van Proximus.

Aan de kop van het klassement staat de materiaaltechnologiegroep Umicore, die er 2,2 procent bij doet. Op de tweede plaats komt biotech’er Argenx met 1,5 procent winst.

Nyxoah boomt

Beleggers in het antisnurkbedrijf Nyxoah lagen vrijdag dan weer niet te slapen, want het bedrijf eindigt de dag van zijn beursgang met bijna 14 procent winst. Een aandeel kost nu 19,37 euro. ’s Ochtends deed Nyxoah er nog 28 procent bij.

In Amsterdam is de sterkste daler, net als donderdag, Unibail-Rodamco-Westfield. De verhuurder van winkelpanden moet besparen door de coronacrisis en knipt daarvoor onder andere in zijn dividend. Dat stemt beleggers niet gelukkig en ze sturen het aandeel 10,5 procent onderuit.

WeChat

Ook de techinvesteerder Prosus verliest 1,9 procent op het Damrak nadat de Amerikaanse president Donald Trump aankondigde dat WeChat vanaf zondag niet meer beschikbaar zal zijn in de Amerikaanse appwinkels. Prosus is de hoofdaandeelhouder van WeChat-eigenaar Tencent.

En in Parijs wint beursuitbater Euronext 4,3 procent nadat bekend raakte dat London Stock Exchange, die naast de beurs van Londen ook die van Milaan uitbaat, gesprekken is gestart met Euronext over de overname van die laatste.

De brede Europese index EuroStoxx50 verliest 0,7 procent.

Source: BusinessAM

bezootje

Related Posts

Translate »