Emmanuel André over zijn vertrek bij Crisiscentrum: “Ik had mijn deel van het werk gedaan”

Emmanuel André over zijn vertrek bij Crisiscentrum: “Ik had mijn deel van het werk gedaan”

Viroloog Emmanuel André, die tot vorige week optrad als interfederaal woordvoerder en dagelijks aan het woord kwam op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum, heeft voor het eerst gereageerd op zijn vertrek. “Ik had mijn deel van het werk gedaan.”

De viroloog kondigde zelf op Twitter aan dat hij niet langer als interfederaal woordvoerder zou optreden. André zag dat we een andere fase van de epidemie waren ingegaan en vond dat het moment om een paar dagen met zijn kinderen door te brengen. Die had hij de afgelopen maanden niet veel gezien. Hij wil nu meer focussen op zijn rol als arts en onderzoeker.

Woensdagavond verduidelijkte hij bij RTL Info waarom hij het woordvoerderschap opgaf. “De signalen waren weer positief’, zei de viroloog. “Dit is het moment waarop ik de tijd wilde nemen om na te denken en te bekijken waar ik het nuttigst zou kunnen zijn. Ik had mijn deel van het werk gedaan en wil mijn energie anders besteden.”

LEES OOK. De ene expert is de ander niet: viroloog, epidemioloog, microbioloog… Wat doen zij eigenlijk?

Yves Van Laethem, infectioloog en internist in het ziekenhuis CHU Saint-Pierre, volgt André op als interfederaal woordvoerder en was deze week al te zien tijdens de dagelijkse persconferenties.

bezootje

Related Posts

Translate »