Eind deze week waarschijnlijk opnieuw strengere coronaregels: dit staat op de agenda – Newsmonkey

Het Overlegcomité komt vrijdag opnieuw samen om de situatie rond het coronavirus in ons land te bespreken. Als het van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez afhangt, komen er dan nog strengere coronaregels. Hij pleit onder andere voor een algemene verplichting rond het dragen van een mondmasker en een verbod op publiek bij sportwedstrijden.

Vorige week vrijdag besliste het Overlegcomité om heel wat strenge maatregelen af te kondigen in de strijd tegen het coronavirus. Zo zijn sinds maandag alle cafés en restaurants gesloten en mag je per maand maar met één iemand nauw contact hebben.

Overlegcomité

Toch blijft het aantal besmettingen in ons land dag na dag stijgen. Daardoor wordt de druk op de ziekenhuizen ook steeds groter. “We moeten nog meer doen”, zegt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez daarover aan de krant De Morgen.

De huidige maatregelen gelden voor één maand, maar na twee weken staat er in principe een evaluatie gepland. Die komt volgens Bouchez echter te laat. “Ik denk dat we bijkomende maatregelen zullen moeten nemen. En dat dat sneller moet gebeuren dan de geplande evaluatie binnen twee weken. Anders is het risico groot dat de situatie compleet escaleert”, zegt hij.

Publiek bij sportwedstrijden

Sowieso komt het Overlegcomité vrijdag opnieuw samen. Op de agenda staan dan onder andere de afgesproken protocollen met de cultuur- en sportsector. Bouchez pleit ervoor publiek bij sportwedstrijden te verbieden. Volgens hem geeft dat een fout signaal aan mensen, die daardoor de ernst van de situatie niet inzien. “Het is onbegrijpelijk dat er afgelopen weekend bij Standard-Brugge 7.500 supporters aanwezig waren, terwijl restauranthouders nog geen dertig personen mogen ontvangen”, zegt de MR-voorzitter die ook een volledige opschorting wil van amateursporten.

Daarnaast pleit Bouchez er ook voor om de mondmaskerplicht uit te breiden naar alle openbare plaatsen.

bezootje

Related Posts

Translate »