Camerapil kan vroege symptomen van darmkanker opsporen

Camerapil kan vroege symptomen van darmkanker opsporen

Een camerapil voor duizenden Britten, patiënten zullen de camerapil testen die foto’s maakt in het lichaam. De foto’s worden doorgestuurd en zo kan darmkanker veilig en heel vroeg opgespoord worden.

Het is een technologie de binnen de medische wereld spraakmakend is. De camerapil wordt meegevoerd door het spijsverteringssysteem. Tijdens de reis door het spijsverteringssysteem maakt de camerapil foto’s die worden doorgestuurd naar een ontvanger die de patiënt meedraagt in een schouderzak of gordeltasje.

11.000 patiënten bevat de eerste testgroep die de hele kleine camerapil zal inslikken. De 11.000 patiënten komen uit 40 verschillende regio’s in het Verenigd Koninkrijk.

Simon Stevens het hoofd van de Britse National Health Service vind de camerapil geniaal en is er van overtuigd dat deze manier van onderzoek veilig is en kankeronderzoek sneller zal maken.

Wat ooit sciencefiction was zal nu een realiteit worden volgens Stevens. De camerapil maakt per seconde twee foto’s die dokters zullen helpen om kanker te herkennen.

Na de corona zal deze techniek de ziekenhuizen helpen om de wachtlijst die is opgelopen weg te werken.

105.000 mensen voor een endoscopie. Voor meer dan de helft van de mensen op de wachtlijst loopt de wachttijd op tot meer dan zes weken voor het onderzoek. De wachttijden zijn te lang er zou maar 1 procent mogen zijn die langer moeten wachten dan zes weken voor het onderzoek.

De technologie voor opsporing van darmkanker is geniaal, maar niet helemaal nieuw. De technologie ontwikkelt enorm snel, de camerapillen worden steeds kleiner en de technologie wordt steeds beter. Camerapillen werden al eerder gebruikt om de ziekte van Crohn op te sporen.

De camerapil kan nu vroegtijdig darmkanker opsporen wat zeer belangrijk is om deze vorm van kanker in een vroeg stadium te ontdekken. Het overlijden aan darmkanker is een van de hoogste in Europa.

Het is nu nog wachten op de testen en hopelijk kan de vorm van kankeropsporing snel gebruikt worden over de hele wereld.

bezootje

Related Posts

Translate »