‘Eén jaar beloftenteams in 1B, nadien volgt afschaffing en slechts één profreeks’

‘Eén jaar beloftenteams in 1B, nadien volgt afschaffing en slechts één profreeks’

Vrijdag raakte bekend dat de Pro League overweegt om 1B aan te vullen met enkele U21-teams. Al zou het slechts om een overgangsmaatregel gaan om nadien over te schakelen naar een vernieuwd 1A, maar wel met een afschaffing van 1B. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Zo wordt het idee om beloftenploegen toe te laten in 1B voorzichtig positief onthaald binnen de Pro League. De werkgroep werkt in alle luwte aan een format voor volgend seizoen. Dat krijgt stilaan vorm, want men wil één jaar de beste U21-ploegen toevoegen aan 1B. Dit zal gebeuren afhankelijk van hoeveel teams al dan niet nog hun licentie halen voor het BAS.

Nadien is het de bedoeling om het profvoetbal af te slanken tot één competitie van 16, 18 of 20 clubs. Ook dat zal afhangen van het aantal licenties. Daaronder komt er dan geen 1B meer, maar zijn er plannen voor een vernieuwde Eerste Amateur, die zal opgesplitst worden in een Vlaamse en Franstalige reeks.

Toch nog Play-Offs?
Indien er volgend seizoen met achttien clubs in 1A wordt gespeeld, denk men toch aan mini-Play- Offs. Het idee speelt om de nummers één tot vier een Play-Off 1 te laten spelen voor de titel. Tegelijkertijd strijden de nummers vijf tot acht in een Play-Off 2 voor één laatste Europees ticket. Dit wordt ten vroegste op 24 april bekrachtigd op de Algemene Vergadering.

bezootje

Related Posts

Translate »