Een goede nachtrust 4 Tips

Een goede nachtrust 4 Tips

Wat je doet tijdens je dag heeft invloed hoe je ‘s nachts slaapt. Met deze vier kan je rekening houden om je nachtrust te verbeteren. Een goede nachtrust zal je meer energie geven en zal je humeur ten goed komen.

Een goede nachtrust is even belangrijk als regelmatig gaan fitnessen misschien zelfs belangrijker. Vier punten voor zij die een slecht slapen om je nachtrust te verbeteren.

1 - Ontspanning, Relax, Chillen

Even goed ontspannen tijdens de dag om even de druk, stress te verlichten. Zoek voor je zelf wat je het meest ontspant en tot rust laat komen. Zorg ervoor dat je zulke kleine periodes meermaals hebt tijdens je dag.

2 - Beweging doet je goed

In deze drukke tijden is het misschien moeilijk om er telkens tijd voor te vinden maar zorg er voor dat je minstens een half uurtje per dag beweging hebt. Het moet daarom geen intensieve training zijn en je mag gerust een paar periodes per dag een beetje beweging nemen. Even wandelen, beetje lopen of wat oefeningen zullen je lichaam en geest ten goede komen.

3 - Buitenlucht en Daglicht

Buitenlucht en daglicht zorg dat je er genoeg van hebt. Heb je een beroepsactiviteit waardoor je altijd binnen bent probeer dan tijdens de lunch buiten te eten. Je kan ook tijdens je pauze gewoon even buiten gaan om van het daglicht en de verste lucht te genieten. Het zal misschien raar zijn maar even buiten in het daglicht laad je weer op en geeft je lichaam zuurstof.

4 - Eten - Snoepen - Snacks

Voeding is een belangrijk punt als je moeilijk of slecht slaapt. Zo kan je beter geen snelle suikers eten ‘s avonds. Snelle suikers spelen in op de insulineproductie en dat geeft je lichaam energie. Verander bijvoorbeeld de zoete snacks die je zo graag hebt door fruit, ananas, druiven of bananen zijn minder goed laat deze liever aan de kant voor het slapen.

Cafeïne kan je nachtrust verstoren drink je ‘s avonds nog enkele tassen koffie of cafeïne drankjes probeer dan is met een goede tas kruiden thee het is misschien een beetje aanpassen maar het zal je ten goede komen.

Nicotine zorgt ervoor dat je wakkerder wordt probeer dan ook om zo en twee tot drie uur voor je gaat slapen niet te roken. We zijn er echt van bewust het laatste rookje voor het slapen gaan kan zo lekker zijn. Met een beetje doorzetting lukt het je wel.

Heb je lange tijd problemen met het goed slapen, is het al lang moeilijk om je slaap te vatten. Is er echt niets dat je helpt zoek dan professionele hulp. Lang slecht slapen of zelfs niet slapen kan zijn door onderliggende medische aandoeningen. Het is dus zeker niet gek om je is te laten onderzoeken als het probleem blijft voordoen.

Bron afbeeldingen pexels

 

bezootje

Related Posts

Translate »