“Een bekerfinale zonder publiek is als Frankfurt zonder worsten”

“Een bekerfinale zonder publiek is als Frankfurt zonder worsten”

De fans van Antwerp en Club Brugge kijken al maanden uit naar de bekerfinale, maar wordt die wel gespeeld? Er gaan stemmen op om de finale zonder publiek af te werken, maar dat vindt dokter Michel D’Hooghe onzin. 

D’Hooghe was jarenlang bestuurder bij Club Brugge en volgt het voetbal nog op de voet. “Ten eerste is een bekerfinale zonder publiek zoals Frankfurt zonder worsten. Ten tweede is er een reëel gezondheidsrisico voor de spelers die met elkaar in contact zullen komen. Laten we de bekerfinale spelen als voetballen met publiek weer toegelaten is”, geeft D’Hooghe aan bij Het Nieuwsblad.

Dat laatste kan echter nog heel lang duren, ook al wil de UEFA de competities snel hervatten. “De dokters van de Italiaanse competitie kunnen niet aanvaarden dat er binnenkort weer gevoetbald wordt. De UEFA schijnt uit het oog te zijn verloren dat de gezondheidscrisis binnen twee maanden nog niet opgelost zal zijn. Als voetbalploegen weer beginnen trainen geef ik je op een blaadje dat er weer een positief geval zal opduiken. En een hele ploeg meteen weer in quarantaine moet.”

De UEFA lijkt dat stilaan wel te beseffen. “Ik heb de indruk dat de UEFA een bocht aan het maken is. En maar goed ook, want er staan levens op het spel.”

bezootje

Related Posts

Translate »