Duidelijkheid voor Robin Pröpper over zijn knieblessure: ‘Zij verdienen een excuus’ | Sportnieuws

De blijdschap bij Robin Pröpper is groot: de aanvoerder van Heracles heeft geen schade aan zijn knie opgelopen in de wedstrijd tegen Ajax. “Ik was bang voor een zware blessure, maar het was de schrik”, zegt hij. 

Na het zien van de beelden van het moment dat hij zijn knie verdraaide wist Robin Pröpper het zeker: “Als die nu niet kapot is dan weet ik het ook niet meer.” Ajax-speler Lassina Traoré viel op hem, de verdediger voelde pijn en dacht meteen terug aan de kruisbandblessure van ruim 2 jaar geleden. “Gaan we weer, dacht ik. Weer een jaar eruit, weer weg van het teamgevoel waar ik zo van houd.”

‘Het was zwaar’
2 dagen later ziet zijn wereld er heel anders uit. Een MRI-scan heeft uitgewezen dat er geen schade in de knie zit. “Ik had er een hard hoofd in”, zegt hij. “Vooral de uren na de wedstrijd waren zwaar. Ik had die beelden dus gezien en de knie werd stijf, het was fiftyfifty. Maar de knie blijkt sterker dan ik had verwacht. Bizar, echt.”

‘Wie had dit gedacht?’

Als hij zondag pijnvrij is kan hij spelen tegen AZ in eigen huis. Pröpper: “Wie had dat gedacht? Ik niet. Helemaal zeker is het nog niet, er is wel iets gebeurd met de knie. Maar het gaat dus zeker niet zo lang duren als waar ik bang voor was.”

‘Zij verdienen een excuus’

Veel mensen leefden zondag mee met Pröpper, zijn tranen op het veld maakten indruk. “Ik heb mezelf laten schrikken en veel andere mensen ook”, zegt hij. “Mijn ouders, mijn vriendin, de spelers, de staf en alle anderen. Heel lief dat ze zo meeleefden, zij verdienen een excuus. Zelf ben ik vooral blij dat het zo positief is geëindigd.”

bezootje

Related Posts

Translate »