Drie Turken staan terecht voor groepsverkrachting 14-jarig meisje in Limburg

Drie Turken staan terecht voor groepsverkrachting 14-jarig meisje in Limburg

Vrijdag verschenen twee jongemannen van Turkse origine voor de rechtbank voor de groepsverkrachting van een 14-jarig meisje. Hun kompaan was minderjarig op het moment van de feiten en werd al schuldig bevonden door de jeugdrechtbank. Zelf ontkennen ze dat het gaan om verkrachting. Dat meldt Het Belang van Limburg

De feiten dateren van januari 2016 en speelden zich af in het Limburgse Lommel. Het 14-jarige slachtoffer wandelde samen met een vriendin een kebabzaak binnen, waar ze werden aangesproken door een groepje jongemannen van Turkse origine. Zij boden de twee jonge meisjes een lift naar huis aan, maar in plaats daarvan brachten ze hen naar een afgelegen bos.

In de auto begonnen de mannen de twee jonge meisjes al te betasten, terwijl de voertaal Turks was zodat de twee 14-jarigen hen niet zouden verstaan. “Neen, wij hebben het er onderling niet over gehad dat we seks met hen zouden hebben”, zo beweerden de twee Turken in de rechtbank. 

Eenmaal aangekomen in het bos, gingen ze over tot verkrachting. “Ze hebben haar uitgekleed terwijl ze stampte en sloeg. Een betichte van 118 kg is zelfs op haar gaan liggen om ze onder controle te houden. Terwijl een betichte zich aan haar vergreep, hielden de anderen haar voeten vast. Mijn cliënte kon geen kant uit. Nadien hebben ze de meisjes gedumpt aan een bushalte”, aldus de advocaat van het slachtoffer. 

De verdachten ontkennen dat ze het meisje verkracht hebben. “Ik heb haar niet met mijn handen aangeraakt ook al heeft ze me oraal bevredigd”, aldus één van de verdachtes. “Ik was jong en dom. Dat het niet gewild was? Ze vroegen ons achteraf zelfs of wij ben hen konden blijven slapen. Zelf heb ik een zusje van die leeftijd en zou zoiets nooit doen.”

Voor de procureur was de schuld van alle verdachten echter zeer duidelijk en was er van instemming geen sprake. “Nu staan ze er hier schaapachtig bij en zeggen ze dat ze zich schamen. Al in de wagen konden ze hun handen niet thuishouden en dan rijden ze naar het einde van de wereld. Die nacht namen de verdachten hun wensen voor werkelijkheid en maakten misbruik van meisjes in een kwetsbare situatie. Onder dwang en onder begeleiding van drie jongemannen namen ze haar mee naar een afgelegen plaats. Het is heel duidelijk dat het om een groepsverkrachting gaat. Ik vorder 34 maanden cel voor elk met volledig uitstel onder voorwaarden.”

Vonnis op 16 oktober. 

bezootje

Related Posts

Translate »