Dit is waarom we vanavond allemaal moeten juichen voor PAOK | Sportnieuws

Ajax zit deze dinsdagavond waarschijnlijk op 2 schermen te kijken. 1 scherm om te zien of AZ een grote stap zet naar de groepsfase van de Champions League. Op het andere scherm staat waarschijnlijk PAOK-Benfica aan. Ajax hoopt namelijk dat de Portugese topclub faalt in de voorrondes.

Als Benfica namelijk uitgeschakeld wordt in de voorronde van de Champions League, zit Ajax bij de loting van de groepsfase in pot 2 in plaats van in pot 3. Dat scheelt een paar moeilijke tegenstanders: Ajax ontloopt dan clubs als FC Barcelona en Manchester City.

Uit naar PAOK

Benfica speelt dinsdagavond om 20.00 uur uit bij de Griekse nummer 2 PAOK Saloniki in de 3e voorronde. Die voorronde gaat nog maar over 1 duel en dus is de kans misschien wel groter dat Benfica uitgeschakeld wordt. De wedstrijd PAOK-Benfica is overigens nergens op een Nederlandse televisiezender te zien.

Krasnodar

In de laatste voorronde zou voor Benfica een dubbele confrontatie met Krasnodar uit Rusland wachten. Wel een teringeind vliegen, maar op papier niet zo’n hele goede tegenstander. Over 2 wedstrijden zou Benfica dat moeten kunnen halen. Als Benfica de groepsfase wél haalt na het uitschakelen van PAOK en Krasnodar, dan zit Ajax in pot 3 bij de loting.

bezootje

Related Posts

Translate »