Diepenbeek: ‘Jongeren’ ontvoeren en mishandelen tiener, enkelen al vrij

Diepenbeek: ‘Jongeren’ ontvoeren en mishandelen tiener, enkelen al vrij

Vorige week werd een 17-jarige jongen uit Diepenbeek ontvoerd door een groepje van ongeveer zes man. De zestal ‘jongeren’ dachten dat de jongen geld had gestolen van de drugsbende. De 17-jarige werd nietsvermoedend meegelokt naar een tankstation, ging in de auto zitten en kreeg meteen zware klappen. Hij werd op zijn hoofd geslagen met een wapenstok, viel uit de wagen, werd er opnieuw ingesleurd en ze reden bijna een uur rond. Het slachtoffer werd geslagen en mishandeld. Pas na een uur beseften de ‘jongeren’ dat ze de verkeerde gepakt hadden. Twee twintigers bleven aangehouden, de vier anderen werden afgelopen maandag onder voorwaarden vrijgelaten. Dat meldt HLN.

Hun advocaten beweren dat het niet om criminelen gaat. Ze beweren dat het ‘slechts’ om een impulsieve en ondoordachte daad gaat in een drugsverhaal. Hun bewijs daarvoor is het feit dat het slachtoffer werd ontvoerd bij een tankstation, waar veel camera’s hangen. Aan de hand van die beelden kon de politie de daders identificeren en aanhouden.

“Geen criminelen, gewoon impulsieve jongeren”

“Ik kan bevestigen dat mijn cliënt nog steeds in de cel zit en verdacht wordt van wederrechtelijke vrijheidsberoving,” klinkt het bij één van de advocaten in HLN. “Tegelijk wil ik er op wijzen dat het hier niet om gangsters gaat, maar eerder om jongeren die zonder nadenken gehandeld hebben. Een impulsieve daad. Iemand ontvoeren aan een tankstation, waar veel camera’s hangen, wijst niet echt op een doordacht idee. Ze wilden misschien iemand wat bedreigen of bang maken, maar van zwaardere plannen is geen sprake.”

Het slachtoffer zelf kwam er met enkele verwondingen van af. Een uur lang heeft hij doodsangsten doorstaan terwijl hij zijn onschuld bleef uitschreeuwen. Daarna werd hij op een onbekende locatie gedumpt, waarna de daders wegreden. De 17-jarige kende de daders dus wel, het is onduidelijk hoe hij precies plots als ‘verdachte’ werd aangeduid door de daders voor diefstal.

bezootje

Related Posts

Translate »