“Diegenen die beweren racisme te bestrijden, zijn juist zelf racistisch”

“Diegenen die beweren racisme te bestrijden, zijn juist zelf racistisch”

Assita Kanko (N-VA) spreekt zich in een filmpje van de partij uit over racisme, identiteit en integratie. Ze heeft het over het racismedebat van de afgelopen maanden, de slachtofferrol die extreemlinks volgens haar opdringt en straffeloosheid. 

“Ik vond de hele discussie over identiteit en racisme deze zomer zo beperkt, eenzijdig en vermoeiend”, zegt Europarlementslid Assito Kanko (N-VA). “Het was verboden om na te denken. Zo gaan we niet vooruit. Want diegenen die beweren racisme te bestrijden, zijn juist zelf racistisch. Ze verwijten de Blanke Vlaming alles. Ze vinden dat elke zwarte een slachtoffer moet zijn.”

Kanko spreekt zich ook uit over de manier waarop links alle allochtonen een slachtofferrol oplegt. “Extreemlinkse mensen dwingen allochtone mensen om slachtoffers te worden. De mensen gaan niet meer in zichzelf geloven als ze altijd slachtoffer worden genoemd”, klinkt het. “Ik wil me bezighouden met de echte problemen. En mensen die echt slachtoffer zijn van racisme. Of ze nu zwart of blank zijn. We moeten voor die mensen klaarstaan en de wetten toepassen. Maar je mag niet alles racisme noemen en iedereen van racisme beschuldigen”, gaat Kanko verder.

(Lees verder onder de tweet)

Kanko spreekt zich ook uit over de integratie in Vlaanderen. “Als je in Vlaanderen komt wonen moet je weten wat er van jou verwacht wordt. Leer de taal, leer andere mensen kennen”, zegt ze. “Steek over en ga buiten je gemeenschap om in contact te komen met de rest van de gemeenschap. Dan wordt je met open armen en open harten ontvangen.”

Als laatste kaart ze ook de aanpak van de strandrellen in augustus aan. Ze vindt het niet kunnen dat het gerecht zo laks heeft opgetreden tegen de allochtone jongeren uit Brussel. “Veiligheid is een belangrijke factor. Want het wekt vertrouwen. Er is nu teveel straffeloosheid en te weinig verantwoordelijkheid. Mensen denken enkel maar aan hun rechten en te weinig over hun plichten. Ik vind het onaanvaardbaar dat die ‘jongeren’ uit Brussel vanalles hebben gedaan zonder daar iets van te voelen”, aldus Kanko.

bezootje

Related Posts

Translate »