Dick Advocaat stopt nu écht als clubtrainer: ‘Het is mooi geweest’ | Sportnieuws

Dick Advocaat is bezig aan zijn laatste seizoen bij Feyenoord. De 73-jarige trainer vertrekt na afloop van dit seizoen. Dat is meeteen zijn laatste klus als clubtrainer, althans, dat zegt Dickie nu. Hij wil misschien nog wel bondscoach worden.

Advocaat staat sinds oktober 2019 aan het roer bij Feyenoord, waar hij de ontslagen Jaap Stam opvolgde. Sindsdien is de ervaren trainer is bezig aan een sterke reeks met de Rotterdammers. Feyenoord is onder Advocaat namelijk al 24 competitieduels ongeslagen en bezet in de eredivisie de 4de plek. Ook in de Europa League gaat het niet onverdienstelijk en zijn er nog volop kansen om de knock-outfase te bereiken.

Mooi geweest

,,Zeker als een aantal geblesseerden terugkeert, kunnen we er nog een heel goed seizoen van maken”, zegt Advocaat, die de laatste weken mede door het coronavirus veel spelers in de lappenmand heeft. ,,Daar zal ik alles aan doen, maar daarna is het mooi geweest.”

Geen clubtrainer meer

,,Ik weet dat ik dat eerder heb gezegd‘’, voegt de Hagenaar daaraan toe. ,,Maar deze keer mogen jullie me eraan houden: de komende maanden zijn echt mijn laatste als clubtrainer. Na een lange en prachtige loopbaan is Feyenoord een schitterende club om straks bij af te sluiten. Hopelijk – en ik geloof daar in – kunnen we voor het zo ver is nog mooie dingen laten zien.”

Advocaat sluit niet uit dat hij nog ergens bondscoach wordt.

bezootje

Related Posts

Translate »