Delhaize en Colruyt sluiten winkels vrijdag één uur vroeger door verbod op alcoholverkoop na 20 uur – Newsmonkey

Delhaize en Colruyt gaan de komende weken hun winkels op vrijdag om 20 uur sluiten in plaats van om 21 uur. Dat doen ze om problemen te vermijden met het verbod op de verkoop van alcohol na 20 uur. Die regel is sinds begin deze week van kracht in de strijd tegen het coronavirus.

Het Overlegcomité nam vorige week vrijdag strenge maatregelen om het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames door het coronavirus in te dijken. Naast de sluiting van de cafés en restaurants is toen ook besloten om de verkoop van alcohol na 20 uur te verbieden voor minstens één maand. Die nieuwe regels zijn maandag van kracht gegaan.

Het verbod op alcoholverkoop vanaf 20 uur zorgt voor problemen bij de 128 eigen supermarkten van Delhaize en de 248 Colruyt-winkels die normaal op vrijdag tot 21 uur openblijven. Omdat het organisatorisch quasi niet haalbaar is om voor dat ene uur de verkoop van alcohol tegen te houden, hebben beide supermarktketens beslist om hun winkels voortaan op vrijdag één uur vroeger te sluiten. Op andere dagen sluiten die winkels sowieso al om 20 uur. Dan blijven de openingsuren dus ook ongewijzigd.

Andere winkels?

Delhaize laat daarnaast weten dat deze nieuwe algemene regel enkel geldt voor hun eigen winkels. Winkels AD Delhaize, Proxy Delhaize en Shop&Go hebben zelfstandige uitbaters. Zij beslissen dus ook zelf over hun openingsuren.

Bij Colruyt sluiten hun andere winkelformules sowieso al vroeger. Het nieuwe sluitingsuur geldt wel ook voor de afhaalpunten van Collect&Go.

bezootje

Related Posts

Translate »