Del Monte brengt een roze ananas op de markt

Del Monte brengt een roze ananas op de markt

Alles is mooier in het roze, toch? Dat dacht Del Monte ook, want het Amerikaanse bedrijf brengt een roze ananas op de markt. Het stuk fruit kreeg de naam Pinkglow Pineapple en zou nóg zoeter smaken.

De tijd dat we tevreden waren met een doodgewone appel of peer is gedaan. Tegenwoordig zijn er witte aardbeien die naar ananas smaken, de zogenaamde pineberries, en de nieuwste uitvinding is een felroze ananas. Del Monte komt met deze lekkernij op de proppen, al liep dat niet van een leien dakje. Het Amerikaanse bedrijf, dat we vooral kennen van de fruitconserven, werkte maar liefst zestien jaar aan de ontwikkeling van het speciaal stukje fruit.

Pinkglow Pineapple

De atypische ananas zou eerst de rosé pineapple heten, maar Del Monte koos nu toch voor een andere naam: de Pinkglow Pineapple. De ananas smaakt dankzij genetische manipulatie minder zuur en nog zoeter dan de originele variant, en heeft zoals de naam natuurlijk al doet vermoeden een mooie roze kleur. Ananas bevat roze en geel pigment, maar door een natuurlijk proces verandert dat roze in geel. Door te sleutelen aan de enzymen in de vrucht blijft het roze wel aanwezig.

Cocktails en fruitsalades worden met deze aanwinst naar een hoger optisch niveau getild en onze Instagramfeed schreeuwt gewoon om een foto van deze zoetigheid. Toch zullen we nog even moeten wachten tot we er daadwerkelijk eentje in handen, of beter gezegd: onze mond, krijgen. De Pinkglow Pineapple is voorlopig namelijk enkel beschikbaar in Amerika.

Duur prijskaartje

Terwijl je een gewone ananas al voor zo’n drie euro in je winkelkarretje legt, tel je voor dit exemplaar wel een slordige 42 euro neer! Dit duur prijskaartje zou te maken hebben met het feit dat het enorm lang duurt om een roze ananas te laten groeien, maar liefst 24 maanden. Daarbovenop is er maar een beperkte oogst en worden de vruchten met de hand geplukt op een exclusieve boerderij in Costa Rica. Naarmate de productie toeneemt, zou de prijs dalen. En fingers crossed dat het fruit dan ook de oceaan oversteekt!

Nog meer lekkers:

bezootje

Related Posts

Translate »