Coronacijfers: Lichte daling, enkel stijging in positiviteitsratio – Newsmonkey

Coronacijfers: Lichte daling, enkel stijging in positiviteitsratio – Newsmonkey

De cijfers in verband met het coronavirus in ons land blijven licht dalen. Het aantal afgenomen tests per dag neemt wel af. Daardoor is er wel een lichte stijging te zien in de positiviteitsratio.

In de nieuwste cijfers op het dashboard van Sciensano zien we dat het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus verder afneemt. Daarnaast nemen ook het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens door de gevolgen van een coronabesmetting verder af.

Gemiddeld 1.886,4 nieuwe besmettingen per dag (-5 procent)

In de week van 10 tot en met 16 februari werden dagelijks gemiddeld 1.886,4 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is een daling met 5 procent vergeleken bij de vorige periode van zeven dagen.

Op dit moment worden er dagelijks gemiddeld 40.109 coronatesten afgenomen. Dat is een daling met 17 procent vergeleken bij de vorige periode van zeven dagen.

Het percentage tests dat positief blijkt te zijn, de zogenaamde positiviteitsratio, neemt licht toe. Deze ligt nu op 5,4 procent en daarmee 0,4 procent hoger dan in de laatste periode van zeven dagen. Deze stijging hangt waarschijnlijk samen met de daling in het aantal afgenomen tests. Met een positiviteitsratio van 5,4 procent flirt ons land nog steeds met de drempel van 5 procent die de Wereldgezondheidsorganisatie hanteert om de crisis onder controle te zien. Experts in ons land willen dit cijfer echter zien dalen tot 3 procent alvorens versoepelingen in te voeren.

Gemiddeld 119 ziekenhuisopnames per dag (-5 procent)

Ook het aantal ziekenhuisopnames blijft licht dalen. Daarbij gaat het nu om gemiddeld 119 opnames per dag, goed voor een daling met 5 procent vergeleken bij de vorige periode van zeven dagen. 

In totaal lagen er gisteren 1.606 personen in het ziekenhuis na een besmetting met het coronavirus. Dat zijn er 18 meer dan een dag eerder. Daarvan liggen 313 op de afdelingen intensieve zorgen. Dat zijn er 2 meer dan een dag eerder. 160 mensen moeten kunstmatig beademd worden.

Gemiddeld 39,4 overlijdens per dag (-4,8 procent)

Tussen 10 en 16 februari stierven elke dag gemiddeld 39,4 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting. Ook dat is een daling met 4,8 procent vergeleken bij een week eerder. In totaal zijn er in ons land nu al 21.859 mensen overleden aan Covid-19.

Vaccinatie

Op dit moment zijn er in ons land al 385.311 personen voor de eerste keer ingeënt tegen het coronavirus. In verhouding is op dit moment 4,18 procent van de Belgische bevolking ouder dan 18 jaar gedeeltelijk ingeënt tegen het coronavirus. Dat komt neer op 3,35 procent van de volledige bevolking. 245.518 Belgen kregen al een tweede dosis van het coronavaccin. Dat komt overeen met 2,66 procent van de bevolking.

bezootje

Related Posts

Geef een reactie

Translate »