Bernie Ecclestone ziet het somber in voor de Formule 1 en denkt aan streep door dit seizoen | Sportnieuws

Bernie Ecclestone ziet het somber in voor de Formule 1 en denkt aan streep door dit seizoen | Sportnieuws

De oud-baas van de Formule 1 Bernie Ecclestone ziet het jaar 2020 slecht in voor de koningsklasse van het racen. De Engelsman (89) vertelt aan persbureau Reuters dat hij niet denkt dat er dit jaar nog wordt geracet.

De man die in 2017 met pensioen ging, laat er geen misverstand over bestaan. Hij heeft het Formule 1 al afgeschreven. “Wat ik zou doen? Ik denk dat ik zou zeggen dat we moeten stoppen met praten over het organiseren van races dit jaar”, zo zegt Ecclestone. “Dat is het enige wat je op de grond van de veiligheid kunt doen, zodat niemand gekke afspraken gaat maken die misschien niet eens plaats zullen vinden.”

Nieuwe kalender?

Hoewel er nog wordt gesproken over een aangepaste kalender en zelfs de mogelijkheid om tot en met begin 2021 te racen wordt bekeken, heeft Ecclestone er zijn vraagtekens bij. “Ik hoop dat het ze lukt, echt. Ze kunnen dan aan het begin van volgend jaar misschien nog 3 of 4 races organiseren die meetellen voor het seizoen 2020.

De vraag is: waar ga je nog een race vinden waar de teams naartoe kunnen gaan en waar de promotor nog een race wil organiseren? Het idee van een kalender maken is leuk, dat kun je doen terwijl je wacht. Maar het grote probleem zijn de promotors.”

bezootje

Related Posts

Translate »