Belgen sant in eigen land: Fanny Lecluyse en Pieter Timmers zwemmen naar toptijd op Flanders Swimming Cup

Tal van internationale toppers waren aanwezig op de Flanders Swimming Cup en dus mochten ook de beste zwemmers uit eigen land niet ontbreken in het Antwerpen. Pieter Timmers had er blijkbaar wel zin in en dat gold evenzeer voor Fanny Lecluyse. Nog bij de dames presteerde de jonge Vermeiren sterk.

In de ochtend al hadden Fanny Lecluyse en Fleur Vermeiren iets belangrijks verwezenlijkt: ze haalden immers een WK-ticket in de reeksen binnen voor de 50m schooslag. Lecluyse was vier honderdsten van een seconde sneller dan Vermeiren. In de finale zwom Vermeiren wel naar de overwinning.

Lecluyse hoefde niet te treuren, want zij zwom ook nog sterk in de namiddag. Dan stond immers de schoolslag op de 200m op het programma. Lecluyse liet haar dichtste belager liefst vier seconden achter met een tijd van 2’24″73.

TIMMERS DOET VERTROUWEN OP

Bij de mannen was het vooral uitkijken naar Pieter Timmers, die na de problemen met zijn rug opnieuw vertrouwen wilde opdoen. En of dat gelukt is. Timmers won het koningsnummer, de 100m vrije slag. Zijn tijd van 49″38 laat het beste vermoeden voor de toekomst.

bezootje

Related Posts

Translate »