Beautyliefhebbers, opgelet: New York heeft sinds deze maand een eigen make-upmuseum

Beautyliefhebbers, opgelet: New York heeft sinds deze maand een eigen make-upmuseum

Een tripje naar New York zit er op dit moment helaas niet in, maar wat je wél kan doen is je bucketlist aanvullen voor als je binnenkort weer op het vliegtuig richting The Big Apple mag stappen. Deze maand opende er namelijk een gloednieuw make-upmuseum de deuren en wij zijn nu al razend benieuwd!

Ben jij een liefhebber van all things beauty? Dan hebben wij goed nieuws, want in New York City opende er deze maand een make-upmuseum de deuren. Normaal was de opening al voorzien voor de maand mei, maar omwille van de coronacrisis werd de geplande datum enkele maanden opgeschoven. Door de pandemie zal het jammer genoeg ook nog even duren vooraleer wij het zogenaamde Makeup Museum kunnen bezoeken, maar alle beauty lovers onder ons kunnen deze plek wel al toevoegen aan hun bucketlist!

Het museum zelf draait rond de geschiedenis van alles wat met beauty te maken heeft. Daarnaast besteden ze ook aandacht aan de invloed van dit onderwerp op de maatschappij. In de eerste (tijdelijke) tentoonstelling die de naam ‘Pink Jungle: 1950s Makeup in America’ kreeg, staan iconen zoals Marilyn Monroe en Greta Garbo centraal. Hier gaat het vooral over hun invloed op de beautyindustrie.

Naast deze tijdelijke tentoonstelling kan je in het make-upmuseum van New York ook nog terecht voor interessante informatie en verrassende feiten over huidverzorging, haarstyling en zelfs het schoonheidsideaal in de media. Zo is het tijdperk van de farao’s in Egypte een vast onderdeel. Maar je komt er ook meer te weten over de dragqueens van tegenwoordig. Het Makeup Museum verdient met andere woorden dus zeker een plekje op jouw bucketlist!

Voor meer informatie kan je terecht op de website van het museum zelf.

Lees ook: 

bezootje

Related Posts

Translate »