Anderlecht trekt Duitse doelman aan

Anderlecht trekt Duitse doelman aan

De Duitser Timon Wellenreuther speelt voortaan voor RSC Anderlecht. De doelman komt over van het Nederlandse Willem II waar hij de voorbije drie seizoenen 44 wedstrijden speelde.

Wellenreuther heeft bij Anderlecht een contract getekend tot 2024.

“De doelman werd opgeleid door Karlsruher SC en Schalke 04, waar hij op 19 jarige leeftijd debuteerde in zowel de Bundesliga als de Champions League“, klinkt het op de website van RSCA. “Na een uitleenbeurt aan Real Deportivo Mallorca ging hij voor het Nederlandse Willem II voetballen, waar hij de voorbije seizoenen uitgroeide tot de onbetwiste titularis.”“We zijn verheugd dat Timon ondanks de vele interesse voor RSC Anderlecht heeft gekozen”, verklaart sportief directeur Peter Verbeke. “Timon brengt, ondanks zijn jonge leeftijd, ervaring en leiderschap bij aan onze kern. Hij is een meevoetballende doelman die perfect past binnen onze spelstijl.”


“Het is een eer om voor instituut als RSC Anderlecht te mogen voetballen”, aldus Timon Wellenreuther. “Ik kan me helemaal vinden in de speelstijl van paars-wit en ik zal mijn uiterste best doen om de talentvolle jongeren bij te staan met mijn ervaring. Ik kijk er ook naar uit om de fans en de groep te leren kennen en het nieuwe seizoen aan te vatten.”

bezootje

Related Posts

Translate »