Ajax snoept tussendoortje Sparta op | Sportnieuws

Ajax snoept tussendoortje Sparta op | Sportnieuws

Ajax heeft zondag zonder enkele moeite afgerekend met ‘tussendoortje’ Sparta. Trainer Henk Fraser van de Rotterdammers dacht met een 5-4-1-opstelling wel resultaat te kunnen boeken, maar stond met rust al met 3-0 achter. Uiteindelijk werd het 4-2.

Dat het bij ‘maar’ 4-1 bleef, was vooral te danken aan de vierdubbele (!) wissel van Sparta aan het begin van de tweede helft. Fraser was duidelijk niet blij met zijn eigen tactiek en hoe zijn spelers dat uitvoerden, want door 2 goals van Sebastien Haller en eentje van Perr Schuurs stond het dus al 3-0 na 45 minuten.

Goal Sparta

Mohammed Kudus maakte er nog wel 4-0 van, maar daarna kwam Sparta eindelijk eens beter in de wedstrijd. Dat leverde een goal op voor Denzell Gravenberch, de grote broer van Ajacied Ryan. Hij was, toen Ajax het rustig aan deed met het oog op de grote wedstrijden die komen gaan, ook verantwoordelijk voor de 4-2 van Sparta in blessuretijd.

Grote wedstrijden

Ajax speelde donderdagavond een lastige wedstrijd bij Lille in de Europa League (2-1 zege) en krijgt donderdagavond alweer de Fransen op bezoek voor de return. Zondag wacht dan de lastige uitwedstrijd bij PSV.

bezootje

Related Posts

Translate »